Novak Djokovic și John Isner, calificați în semifinalele turneului ATP de la Miami

Novak Djokovic și John Isner, calificați în semifinalele turneului ATP de la Miami

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Miami, dotat cu premii în valoare de de 5.381.235 dolari, învingându-l în două seturi simetrice, 7-5, 7-5, pe spaniolul David Ferrer, joi, într-o partidă din sferturile de finală. Djokovic, câștigătorul acestei competiții în 2014, a avut parte de o seară mai puțin complicată decât cea de marți, când a fost la un pas de eliminare în fața ucraineanului Aleksandr Dolgopolov.

Sârbul a avut un început mai ezitant de partidă în fața lui Ferrer, numărul 7 mondial, fiind condus cu 3-0 și apoi cu 4-1, dar a revenit și a câștigat primul set cu 7-5. În cel de-al doilea set, "Djoko" a controlat mai jocul și a avut ocazia să servească pentru meci la 5-4, însă spaniolul a făcut break și a reușit să egaleze, după care liderul ATP a câștigat următoarele două ghemuri, pecetluind astfel soarta partidei.

Djokovic și-a asigurat biletul pentru penultimul act după o oră și 53 minute de joc, iar următorul său adversar va fi americanul John Isner, care a făcut o puternică impresie în fața japonezului Kei Nishikori, numărul 5 mondial, pe care l-a învins categoric, cu 6-4, 6-3, după o partidă în care a reușit 12 ași.

Isner, numărul 24 mondial, a câștigat doar 2 dintre ultimele 8 confruntări cu Djokovic, care l-a învins ultima oară în sferturile de finală la Indian Wells (6-4, 7-6).

Cealaltă semifinală a turneului masculin de la Miami se va disputa între britanicul Andy Murray și cehul Tomas Berdych, care și-au asigurat calificarea în această fază a competiției încă de miercuri. Murray, cap de serie numărul 3, a dispus cu 3-6, 6-4, 6-4 de austriacul Dominic Thiem, în timp ce Berdych (nr.6) a trecut cu 6-3, 6-4 de argentinianul Juan Monaco. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...