Povestea înfiorătoare a unui boxer profesionist care a stat 48 de ani în închisoare fără a fi vinovat

Povestea înfiorătoare a unui boxer profesionist care a stat 48 de ani în închisoare fără a fi vinovat

Este cazul japonezului Iwao Hakamada, care a intrat în cartea recordurilor ca fiind personajul care a stat cel mai mult după gratii, dintr-o eroare. Iwao, născut în 1936, a fost boxer profesionist cu o carieră decentă, având în palmares 16 victorii, 11 remize şi 2 înfrângeri, în perioada 1959-1961. După ce s-a lăsat de sport s-a angajat la o fabrică, iar în 1966 a fost arestat, după un incendiu produs la casa şefului său, în urma căruia patru persoane au fost găsite carbonizate, dar şi înjunghiate. Iwao era principalul martor, deoarece încercase să stingă incendiul, dar în acelaşi timp a devenit principalul suspect. Poliţiştii japonezi l-au torturat psihic aproape un an, din cauza presiunilor el mărturisind crima pe care de fapt niciodată nu a comis-o.

A fost condamnat la moarte în 1966, dar ulterior Hakamada şi-a retras declaraţia, privind crima pe care nu o comisese şi ordinul său de executare nu a mai fost semnat de Ministerul de Justiţie de la Tokyo. După ani de zile în care a încercat să-şi demonstreze nevinovăţia, s-a descoperit cu ajutorul unor tehnici ultra moderne, că sângele găsit pe hainele victimelelor nu îi aparţinea lui Iwao, iar justiţia a luat în considerare eliberarea sa. Care s-a petrecut săptămâna trecută, după 48 de detenţie fără a avea vreo vină. Din familia lui Iwao mai trăieşte doar o soră, care l-a întîmpinat la ieşirea din penitenciar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu