Șah: Selecționatele olimpice ale României și Chinei se înfruntă la ediția a VIII-a a Turneului Regilor

Șah: Selecționatele olimpice ale României și Chinei se înfruntă la ediția a VIII-a a Turneului Regilor

Cea de-a VIII-a ediție a competiției internaționale de șah Turneul Regilor Romgaz se va desfășura în perioada 23-26 noiembrie, la Casa Gazelor Naturale din Mediaș, formatul ediției din acest an fiind un meci pe echipe între selecționatele României și Chinei, campioana olimpică en titre.

Oaspeții se vor prezenta la acest turneu, singurul de Grand Slam din România, cu o echipă compusă din Wang Yue (27 ani), Ni Hua (31 ani), Wei Yi (15 ani) — toți trei componenți ai echipei Chinei care a câștigat recent Olimpiada de șah de la Tromso (Norvegia), cel de-al patrulea jucător fiind Lu Shangley (19 ani) — campion mondial de tineret.

Echipa olimpică a României, antrenată de maestrul internațional Sergiu Grunberg, va fi compusă din Constantin Lupulescu (30 ani), Mircea Emilian Pârligras (34 ani), Vlad Cristian Jianu (30 ani) și Vladislav Nevednichy (45 ani), fiecare dintre ei deținând cel puțin un titlu de campion național, prezenți în luna august la Olimpiada din Norvegia.

Meciul, arbitrat de reputatul Faik Gasanov (Azerbaidjan), se va desfășura în în sistem Scheveningen (fiecare jucător al unei echipe întâlnește pe fiecare jucător al echipei adverse). Confruntarea de la Mediaș va fi precedată, pe data de 22 noiembrie, de un turneu de blitz organizat la Grand Hotel Continental (sala Grigorescu) din București, ora 10,00, cu participarea celor 8 jucători din meciul România-China și a celor mai performanți juniori români: Mihnea Costachi (medaliat cu bronz la Mondialele de Juniori din septembrie) și Bogdan-Daniel Deac (devenit în această lună cel mai tânăr maestru internațional din lume), precizează FR de Șah.

Deschiderea oficială a Turneului Regilor va avea loc duminică, ora 14,30, la Casa Gazelor Naturale din Mediaș (Șos. Sibiului nr.5) și va fi urmată de meciurile din runda I. Festivitatea de închidere este programată miercuri, 26 decembrie, la ora 19,00.

Turneul este organizat de compania Romgaz, împreună cu Asociația Clubul Sportiv "Elisabeta Polihroniade", în parteneriat cu Federația Română de Șah și Primăria Mediaș, prin Direcția de Cultură, Sport și Tineret.

Iată programul complet al evenimentului:
—23 noiembrie, ora 14,30: deschiderea competiției în sala Casa Gazelor Naturale, urmată de runda I
—24 noiembrie, ora 15,00: runda a II-a, în sala Casa Gazelor Naturale
—25 noiembrie, ora 15,00: Open Romgaz, competiție de șah cu premii în valoare de 10.000 lei, adresată comunității locale, pe grupe de vârstă. Locul de desfășurare: Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr 5, Gura Câmpului. Competiția este înscrisă în cadrul Federației Române de Șah.
—25 noiembrie, ora 15,00: runda a III-a, în sala Casa Gazelor Naturale
—26 noiembrie, ora 13,00: runda a IV-a, în sala Casa gazelor Naturale
—26 noiembrie, ora 19,00: festivitatea de închidere a Turneului Regilor în sala Casa Gazelor Naturale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”