Simona Halep - ''Îmi doresc să joc cel mai bun tenis la Singapore''

Simona Halep - ''Îmi doresc să joc cel mai bun tenis la Singapore''

Simona Halep a declarat, miercuri, cu ocazia unui eveniment organizat la Complexul Sportiv "Ion Țiriac" din București, că dorește să joace cel mai bun tenis al său la Turneul Campioanelor de la Singapore. ''Desigur că îmi doresc să joc cel mai bun tenis la Singapore. Este cel mai important turneu care a mai rămas. Sper să am un rezultat bun și poate să îl repet pe cel de anul trecut'', a arătat Simona.

În continuare, ea a declarat: ''Până la Turneul Campioanelor, mai am de jucat vreo trei înainte și sper să fiu sănătoasă, să joc tenisul arătat în America''.

''Sunt puțin obosită de la schimbarea fusului orar, nu prea pot să mă odihnesc noaptea, dar acum sunt OK. Cea mai frumoasă amintire de la US Open este că am făcut semifinală, pentru prima dată la acest turneu, iar amintirea tristă este că am pierdut în semifinală. Nu mă gândesc la faptul că am pierdut, ci pentru că nu am putut să fac jocul meu. Se întâmplă, mai sunt și zile proaste. Nu am nicio explicație pentru acea înfrângere, dar cu siguranță, voi învăța din ea și sper ca data viitoare să fiu mai bună pe teren'', a spus Simona.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, a fost învinsă fără drept de apel de italianca Flavia Pennetta, cap de serie numărul 26, cu 6-1, 6-3, în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, la arenele Flushing Meadows din New York.

''M-am bucurat mult pentru că a câștigat Pennetta acest turneu. De fapt m-am bucurat pentru ambele jucătoare din Italia, pentru că au ajuns la o vârstă, au mare experiență și cred că și-au îndeplinit visul de a ajunge într-o finală de Mare Șlem. Mă așteptam ca Pennetta să se retragă în curând, are o vârstă, a jucat foarte mult, a câștigat și turnee importante. Este frumos, este plăcut. Cred că este cel mai frumos să te retragi după ce câștigi un turneu de Mare Șlem'' a mai arătat Simona.

Jucătoarea italiană de tenis Flavia Pennetta, cap de serie numărul 26, a câștigat turneul US Open, după ce a învins-o în finală pe compatrioata sa Roberta Vinci, cu 7-6 (4), 6-2. Pennetta și-a anunțat retragerea din activitate imediat după încheierea finalei.

Întrebată dacă mai are probleme la coapsă, Simona a precizat: ''Da, mai am, sunt în tratament, este o întindere mică, sper să îmi revin în curând''.

Despre posibilitatea de a câștiga un turneu de Mare Șlem în 2016 și de a ajunge numărul 1 în lume, Simona a spus: ''Nu știu ce să răspund. Eu sper, da''.

În legătură cu informațiile apărute despre o posibilă retragere de la turneul de la Beijing, Simona a arătat: ''Nu știu cine a spus așa ceva, eu voi merge la turneele de la Guangzhou, Wuhan și Beijing''.

Legat de perioada turneelor jucate pe hard, Simona a arătat: ''Pot să spun că a fost obositoare, dar a fost și foarte bună, am recăpătat încrederea în mine, după un sezon slab la Roland Garros și la Wimbledon. Pot să am mai multă încredere în meciurile grele''.

Întrebată cine o va însoți în circuitul din China, ea a arătat: ''Răzvan Sabău, Teo Cercel și un fizioterapeut''.

Răzvan Sabău este un antrenor al său, iar Teo Cercel este preparatorul fizic al sportivei.

Simona a spus că nu știe dacă va face și dublu în turneele din China, este în funcție de cum se va simți acolo.

Despre colaborarea cu Horia Tecău a arătat: ''A fost plăcut, îmi pare rău că a trebuit să mă retrag, dar era foarte riscant să fac ceva mai grav la picior, ne-au programat tot în acea zi, ceea ce nu cred că este OK, dar nu putem comenta''.

Legat de locul 3 ocupat de Tecău în clasamentul de dublu ATP, ea a spus: ''L-am și felicitat, este o performanță deosebită. Eu cred că de fapt este pe locul 2 pentru că frații Bryan au un singur loc. Este o performanță mare și mă bucur pentru el''.

''Pentru prima dată ca am făcut câteva schimburi cu domnul Ion Țiriac, m-am simțit și eu copil, a fost plăcut și distractiv'' a mai spus Simona.

Privind viitorul colaborării cu actualul antrenorul australianul Darren Cahill, Simona a arătat: ''Nu știu exact, vorbim după Singapore și atunci voi da un răspuns''.

Aceste declarații au fost făcute miercuri la inaugurarea a două terenuri de tenis la Complexului Sportiv "Ion Țiriac". Simona Halep a făcut aici câteva schimburi cu 50 de copii, dar și cu Ion Țiriac. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului