Simona Halep e mulțumită de jocul său, dar se așteaptă la un meci dificil cu Wickmayer

Simona Halep e mulțumită de jocul său, dar se așteaptă la un meci dificil cu Wickmayer

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a arătat mulțumită de evoluția sa în meciul cu americanca Bethanie Mattek-Sands, de vineri, din runda a treia a turneului Australian Open, dar se aștepată la un meci foarte dificil în optimi cu belgianca Wickmayer.

''Sunt mulțumită de jocul meu. Am jucat bine azi, mai bine ca în turul al doilea, deci e un lucru bun. Ea (Bethanie Mattek-Sands) a fost foarte puternică, iar eu am vrut să îmi fac jocul obișnuit, iar de aici a ieșit un meci foarte bun pentru ambele. Am lovit agresiv și am stat foarte aproape de linia de fund, am servit bine și sunt satisfăcută de jocul meu'', a declarat Halep, citată de site-ul oficial al competiției.

Numărul trei mondial se așteaptă la un meci foarte dificil cu Yanina Wickmayer, care a învins-o de trei ori până acum: ''M-a bătut de fiecare dată când am jucat, dar va fi o nouă zi. Am șansa mea să câștig, dar mă aștept la un meci foarte dificil. E foarte înaltă și foarte puternică, așadar trebuie să mă pregătesc bine pentru acest meci''.

''În trecut a fost în top 20, o cunosc, lovește mingea foarte puternic. Acum este însă altă situație, deoarece jocul meu a crescut mult. Voi fi foarte concentrată la fiecare punct și voi lupta în acest meci. Va trebui să fiu foarte rapidă, să îmi fac jocul meu, să fiu mai agresivă'', a mai spus Halep.

Simona Halep a mărturisit că nu face diferența când joacă împotriva unei adversare de top sau a uneia aflate pe locurile 20-30. ''Cred că e greu să joci cu orice jucătoare, din cauza nivelului ridicat al tenisului. Trebuie să fiu foarte atentă și să iau fiecare meci în parte, să fiu concentrată și serioasă în timpul jocului, deoarece trebuie să lupți pentru fiecare punct. Deci, mă aștept la un meci dur,d ar sunt pregătită'', a explicat jucătoarea constănțeană.

Halep (23 ani) a precizat că racheta pe care o folosește acum îi oferă mai mult control față de cea utilizată anul trecut. ''Îmi dă mai multă forță, îmi place foarte mult. Dacă te simți bine și își place, vrei să joci cu ea. Cred că este cea mai bună rachetă pentru mine în acest moment'', a subliniat Simona.

Românca a respins orice consultare cu belgianul Wim Fissette, antrenorul său de anul trecut, în privința meciului cu compatrioata acestuia (Wickmayer), indicând că nu mai are niciun contact cu tehnicianul său.

''Am avut un sezon bun împreună, dar a fost decizia mea să nu mai continuăm. Am vrut să schimb ceva. Am încredere în mine că pot juca la cel mai înalt nivel în tenis, cred în șansa mea și acum sunt fericită cu echipa pe care o am. A fost hotărârea mea și sunt mulțumită de ea'', a afirmat Halep.

Legat de sezonul trecut, Simona a comentat: ''Am jucat foarte bine la turneele de Grand Slam. Am reușit prima mea finală (la Roland Garros, n. red.), iar acum am mai multă încredere să joc la turneele de Mare Șlem. Toată lumea din România se așteaptă să câștig fiecare meci. Știu ce am de făcut, muncesc din greu în fiecare zi pentru rezultate. Vom vedea ce va fi, dar nu e ușor''.

Simona Halep a recunoscut că este considerată o vedetă în România: ''Avem o țară mică și toată lumea mă cunoaște. Nu e ușor pentru mine, dar e plăcut, în același timp și mă bucur de acest lucru''.

Halep a trecut de Bethanie Mattek-Sands cu 6-4, 7-5, vineri, în turul al treilea la Melbourne.

Simona Halep și-a asigurat un cec de 175.000 dolari australieni și 240 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe belgianca Yanina Wickmayer (25 ani, 80 WTA), care a trecut de italianca Sara Errani (N. 14), cu 4-6, 6-4, 6-3. Wickmayer a învins-o în toate cele trei meciuri de până acum pe Halep: în 2010, cu 6-3, 6-2 în finala turneului ITF de la Torhout (Belgia), în 2011, cu 6-0, 6-2 în sferturi la Auckland, și în 2012, cu 6-4, 6-0, în sferturi la Hobart.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...