Sir Alex Ferguson, cel mai bun antrenor din istoria Premier League

Sir Alex Ferguson, cel mai bun antrenor din istoria Premier League

Sir Alex Ferguson, legendarul manager al lui Manchester United, a fost desemnat cel mai bun antrenor din istoria primei ligi a campionatului de fotbal al Angliei, în urma unui studiu realizat de Sky Sports. Ferguson îi devansează clar pe principalii săi rivali la acest titlu, francezul Arsene Wenger (Arsenal Londra) și portughezul Jose Mourinho (Chelsea Londra).

Ierarhia stabilită de Sky Sports ia în calcul media de puncte pe meci, trofeele câștigate, clasările la final de sezon, precum și longevitatea pe banca tehnică.

Tehnicianul scoțian a cucerit 13 titluri în Premier League cu Manchester United și s-a clasat de 21 ori între primele patru în ierarhia finală a ligii engleze, reușind o medie de 2,16 puncte în cele 810 meciuri de campionat în care a condus gruparea de pe Old Trafford.

Între primii cinci antrenori din istoria primei ligi engleze de fotbal mai figurează italianul Roberto Mancini și chilianul Manuel Pellegrini, fostul și actualul antrenor al lui Manchester City.

Iată cum se prezintă topul celor mai buni antrenori din istoria Premier League:
1. Alex Ferguson (Scoția/Manchester United) 1.221 puncte
2. Arsene Wenger (Franța/Arsenal Londra) 669
3. Jose Mourinho (Portugalia/Chelsea Londra) 459
4. Roberto Mancini (Italia/Manchester City) 305
5. Manuel Pellegrini (Chile/Manchester United) 297

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…