ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 25 SEPTEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 25 SEPTEMBRIE

Pentru prima dată în județul Sibiu, toți cei 300 de copii de la grădinițe vor juca fotbal sâmbătă dimineața, de la ora 10,00, în Sala Sporturilor Transilvania din municipiul de pe Cibin, cu scopul de a promova sportul și un proiect de lege, prin care să se introducă de anul viitor, obligatoriu, două ore de educație fizică, în grădinițele din țară, sub coordonarea profesorilor de specialitate, a declarat joi, pentru AGERPRES, profesorul Darius Mara, inițiatorul proiectului pilot ''Promovarea fotbalului în grădinițe''.

* Echipa de fotbal Dinamo Zagreb, una dintre adversarele Astrei Giurgiu în Europa League, a obținut miercuri calificarea în optimile Cupei Croației, după ce s-a impus cu 2-1 pe terenul formației de divizia a patra NK Ponikve.

* FC Red Bull Salzburg, viitoarea adversară a Astrei Giurgiu în Europa League, a surclasat pe Wiener SK (liga regională Est) cu scorul de 12-1, miercuri, la Dornbach, și s-a calificat în optimile Cupei Austriei la fotbal.

* Celtic Glasgow, viitoarea adversară a Astrei Giurgiu în Europa League, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii scoțiene la fotbal, miercuri seara, pe teren propriu, după ce a învins pe Heart of Midlothian cu scorul de 3-0, într-o partidă din faza optimilor.

* Columbianul Faustino Asprilla (44 ani), fostul adversar al reprezentativei României la Cupele Mondiale de fotbal din 1994 și 1998, a anunțat că va lansa în curând pe piața din țara sa o marcă de prezervative cu arome, produse în China.

* Justiția spaniolă suspectează că meciul de fotbal Levante — Real Zaragoza (1-2), disputat pe 21 mai 2011 în La Liga, a fost trucat pentru a permite echipei vizitatoare să se mențină în primul eșalon, scriu ziarele El Pais și AS.

* Americanul Bill Cartwright, fost jucător în NBA, care a fost coechipier cu Michael Jordan la Chicago Bulls, este noul selecționer al naționalei de baschet masculin a Mexicului, informează AFP.

* Justiția americană a anunțat că nu va deschide o procedură penală împotriva lui Tony Stewart, triplu campion de NASCAR și coproprietarul echipei Haas-Stewart, implicat în moartea unui alt pilot, la începutul lunii august.

* Qatarul a decis să-și retragă selecționata feminină de baschet de la Jocurile sportive ale Asiei din Coreea de Sud, după ce organizatorii au refuzat să permită purtarea vălului islamic (hijab) în timpul meciurilor, a anunțat joi un oficial al delegației din Qatar. Baschetbalistelor din Qatar li s-a cerut să-și scoată vălurile de pe cap înaintea meciului cu Mongolia, programat miercuri, însă acestea au refuzat, astfel că organizatorii nu au avut altă opțiune decât să acorde victoria adversarelor acestora.

* Meciul dintre Sierra Leone și Camerun, din cadrul etapei a 3-a a preliminariilor Cupei Africii pe Națiuni ediția 2015, se va disputa la Yaounde, la cererea părții sierraleoneze, a anunțat Federația cameruneză de fotbal (Fecafoot). Partea cameruneză "a primit favorabil cererea făcută de Sierra Leone", gazda meciului care va avea loc pe 11 octombrie la Yaounde, capitala Camerunului.

* China a stabilit un nou record mondial în proba de carabină 50 m poziția culcat, cu ocazia concursului de tir din cadrul Jocurilor sportive ale Asiei, competiție care se derulează la Incheon, în Coreea de Sud. Zhao Shengbo, Lan Xing și Liu Gang au obținut cu această ocazie un scor combinat de 1.876 puncte.

* Manchester City, deținătoarea trofeului, s-a calificat în pas de defilare în optimile de finală ale Cupei Ligii engleze de fotbal, impunându-se pe teren propriu, cu scorul de 7-0, în fața formației de divizie secundă Sheffield Wednesday, într-o partidă din turul 3 al competiției, disputată miercuri seara.

* FC Barcelona a pierdut primele puncte din actuala ediție a campionatului de fotbal al Spaniei, după ce a fost ținută în șah, 0-0, pe terenul formației Malaga, miercuri seara, în cadrul etapei a 5-a din Primera Division. Într-un alt meci, campioana en titre, Atletico Madrid, s-a impus la limită, cu 1-0, pe terenul echipei Almeria, grație reușitei lui Miranda, din repriza secundă (min.60).

* Juventus Torino, campioana en titre a Italiei, a urcat pe prima poziție a clasamentului din Serie A, grație victoriei cu 3-0 înregistrată pe teren propriu în fața formației Cesena, miercuri seara, într-o partidă contând pentru etapa a 4-a a sezonului. "Bătrâna Doamnă" o devansează la golaveraj pe AS Roma, care s-a impus la limită, cu 2-1, pe terenul formației Parma, grație unei lovituri libere transformate de Miralem Pjanic cu două minute înainte de final.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”