ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 30 NOIEMBRIE

ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 30 NOIEMBRIE

Gimnasta română Larisa Iordache a cucerit medalia de aur în concursul de la Stuttgart, din cadrul Cupei Mondiale la gimnastică artistică ediția 2014-2015, cu un total de 59,766 puncte. Reprezentanta țării noastre a obținut 15,133 puncte la sărituri, 14,700 puncte la paralele, 15,333 puncte la bârnă și 14,600 puncte la sol, reușind să le devanseze pe venezueleanca Jessica Lopez (total 57,799 puncte) și germanca Kim Bui (total 56,665 puncte).

* Campioana României la handbal masculin, HCM Constanța, s-a calificat în grupele Cupei EHF, sâmbătă, după ce a învins în deplasare formația norvegiană Elverum Handball Herrer cu scorul de 30-29 (15-15), în manșa secundă a turului al treilea al competiției. HCM se impusese în prima manșă, la malul Mării, cu scorul de 27-21.

* Echipa masculină de handbal HC Potaissa Turda a învins formația croată RK Nexe cu scorul de 26-23 (14-11), sâmbătă, pe teren propriu, în manșa secundă a turului al treilea al Cupei EHF, dar a ratat calificarea în faza următoare a competiției.

* Reprezentativa feminină de handbal a României a învins cu scorul de 27-23 (18-11) selecționata Germaniei, într-un meci amical disputat sâmbătă pe arena Konig Palast din Krefeld, la care au asistat 1.118 spectatori. Cea mai prolifică marcatoare a echipei noastre în acest joc a fost Cristina Neagu, cu 14 goluri, în timp ce de la gazde s-a remarcat Kim Naidzinavicius, cu 5 reușite.

* Naționala României, campioana europeană en titre la minifotbal, s-a calificat în semifinalele miniEURO 2014, sâmbătă seara, la Herceg Novi (Muntenegru), după ce a învins formația Scoției cu scorul de 3-2 (2-0), în sferturile de finală.

* Sportiva română Andreea Aanei, legitimată la CS Olimpia București, a obținut sâmbătă trei medalii de argint la Campionatele Europene de haltere pentru juniori și tineret de la Limassol (Cipru), în cadrul categoriei +75 kg Under 23. Bilanțul sportivilor români la Europenele din Cipru se ridică la 12 medalii la categoria Under 23 (3 de aur, 5 de argint și 4 de bronz), în timp ce la juniori acesta este de 11 medalii (1 de aur, 8 de argint și 2 de bronz).

* Sportivul român Vlăduț Simionescu a ocupat locul trei la categoria +100 kg, sâmbătă, în Grand Prix-ul IJF de la Jeju (Coreea de Sud), ultimul concurs important de judo al anului.

* CSA Steaua București a învins formația germană Wassersportfreunde Hannover cu scorul de 9-7, sâmbătă, în Bazinul Steaua din Capitală, într-un meci din prima manșă a sferturilor de finală ale competiției de polo pe apă Euro Cup. Manșa secundă se va juca pe 17 decembrie, în Germania.

* ASC Corona Brașov a surclasat formația slovacă HC Nové Zámky, campioana en titre a Ligii MOL la hochei pe gheață, cu scorul de 7-1 (3-0, 1-1, 3-0), sâmbătă seara, pe Patinoarul Olimpic din Brașov.

* Internaționalul român Eric Bicfalvi a reușit o dublă pentru echipa sa, Volin Luțk, în partida câștigată pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Iliciveț Mariupol, dumincă, în cadrul etapei a 13-a campionatului de fotbal al Ucrainei. Bicfalvi, care a rămas pe teren până în minutul 86, când a fost înlocuit, a marcat ambele goluri în prima repriză (min.19 și 29). Grație acestei duble, mijlocașul român a ajuns la 9 reușite de la debutul sezonului, fiind lider al clasamentului golgheterilor primei ligi ucrainene.

* Reprezentativa feminină de baschet a Romaniei a fost distribuită într-o adevărată grupă de foc la Eurobasket Women 2015, tricolorele pregătite de antrenorul Florin Nini urmând să evolueze în cadrul Grupei A, alături de puternicele selecționate ale Franței, Cehiei, Ucrainei și Muntenegrului, informează FRB. Tragerea la sorți a celor patru grupe ale competiției, care va fi găzduită, în premieră, de șapte orașe din Ungaria și Romania, în perioada 11-28 iunie 2015, a avut loc sâmbătă la Hotelul Marriott din Budapesta, în prezența oficialilor FIBA-Europe și a reprezentanților celor 20 de națiuni calificate, printre care și Romania.

* Spaniolul Carlos Sainz Jr, în vârstă de 20 ani, va fi pilot titular la Toro Rosso în ediția 2015 a Campionatului Mondial de Formula 1, în locul francezului Jean-Eric Vergne, a anunțat echipa italiană într-un comunicat. Fiul dublului campion mondial de raliuri Carlos Sainz (1990, 1992), tânărul pilot iberic va fi coechipier la gruparea patronată de concernul Red Bull cu olandezul Max Verstappen (17 ani), al cărui tată este chiar fostul pilot de Formula 1 Jos Verstappen.

* Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, a efectuat sâmbătă primele sale tururi de pistă la bordul unui monopost al echipei Ferrari, pentru care va concura începând cu viitoarea ediție a CM de Formula 1.

* Norvegianul Kjetil Jansrud a câștigat sâmbătă proba de coborâre de la Lake Louise (Canada), înregistrând cu această ocazie cea de-a 4-a sa victorie în Cupa Mondială de schi alpin. Jansrud a fost cronometrat în 1min.50sec.20/100, reușind să-i devanseze cu 14/100 pe canadianul Manuel Osborne-Paradis și francezul Guillermo Fayed, ambii clasați pe poziția secundă.

* Schioarea austriacă Eva-Maria Brem a câștigat sâmbătă slalomul uriaș de la Aspen (Colorado), obținând astfel prima sa victorie în Cupa Mondială feminină de schi alpin. Brem a fost înregistrată cu timpul de 2min.50sec.97/100 la capătul celor două manșe ale probei, reușind să o devanseze cu 59/100 pe compatrioata sa Kathrin Zettel și cu 1sec.36/100 pe italianca Federica Brignone.

* Concursul de debut al noului sezon la schi fond, de la Ruka (Finlanda), contând pentru Cupa Mondială, a prilejuit o nouă ieșire la rampă a inepuizabilei norvegiene Marit Bjoergen, care, la 34 de ani, a obținut a 67-a victorie în această competiție, impunându-se de la start la sosire în finala probei de sprint, stil clasic, în care a fost cronometrată pe 1,4 km în 2'58"3/10.

* Japonezul Noriaki Kasai a devenit, la 42 de ani și 5 luni, cel mai vârstnic câștigător al unui concurs din cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, după ce s-a impus sâmbătă pe trambulina mare de la Ruka (Finlanda), urcând pe prima treaptă a podiumului alături de elvețianul Simon Ammann. Sakai a reușit două sărituri de 145 m și 131,5 m, cu care a acumulat 272,2 puncte, la fel ca și Ammann, ale cărui sărituri au măsurat 135,5 m, respectiv 144 m. Podiumul a fost completat de germanul Severin Freund, cu 268,7 puncte (135 m și 137,5 m).

* Toni Nadal, unchiul și antrenorul tenismanului spaniol Rafael Nadal, consideră că Roger Federer merită titlul de "cel mai bun jucător din istorie", pentru performanțele care elvețianul le-a realizat pe parcursul extraordinarei sale cariere. În vârstă de 33 ani, Federer a cucerit până în prezent 17 titluri de Mare Șlem — un record pentru tenisul profesionist masculin—, iar în urmă cu o săptămână și-a adăugat în palmares și singurul trofeu care îi lipsea: Cupa Davis, câștigată cu echipa Elveției.

* Tenismanul scoțian Andy Murray, campionul olimpic en titre, a anunțat că intenționează să se căsătorească anul viitor, cu logodnica sa Kim Sears, care i-a fost alături în ultimii nouă ani.

* Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) și argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), câștigătorii ultimelor șase Baloane de Aur, sunt principalii favoriți la cucerirea prestigiosului trofeu și în acest an, alături de portarul lui Bayern Munchen și al reprezentativei Germaniei, Manuel Neuer. Revista "France Football", creatoarea acestui premiu în 1956, și Federația Internațională de Fotbal, urmează să anunțe luni numele celor trei finaliști ai ediției 2014 a Balonului de Aur, aleși de pe o listă cu 23 de jucători comunicată anterior, însă, cu excepția unei surprize de ultim moment, finaliștii vor fi aproape sigur Ronaldo, Messi și Neuer.

* Mascota turneului final al Campionatului European de fotbal care va avea loc în Franța, între 10 iunie și 16 iulie 2016, se va numi "Super Victor", alegerea fiind făcută în urma votului internauților, a anunțat duminică postul de televiziune TF1. "Super Victor" a fost preferat altor două propuneri, "Driblou" și "Goalix", pentru numele mascotei, un băiat îmbrăcat în echipamentul naționalei Franței (tricou albastru cu numărul 16, șort alb și jambiere roșii), purtând pe umeri o capă de culoare roșie.

* Mascota Copei America, turneul rezervat echipelor naționale de fotbal de pe continentul sud-american, care va avea loc anul viitor în Chile, se va numi "Zincha", au anunțat organizatorii, citați de agenția EFE. "Zincha" reprezintă un amestec între cuvintele "zorro" (vulpe) și "hincha" (suporter), iar mascota este o vulpiță tricoloră (galben, albastru și roșu), pasionată de fotbal.

* Peste 80.000 de spectatori au salutat sâmbătă pe arena Twickenham din Londra victoria echipei de rugby a Angliei, care a învins cu 26-17 (13-3) formația Australiei, într-un meci-test de sfârșit de sezon internațional la nivel de reprezentative.

* Selecționata de rugby a Țării Galilor a reușit o victorie muncită și la un scor strâns, cu 12-6 (3-3) în fața Africii de Sud, în ultimul meci-test al toamnei, sâmbătă pe stadionul Millennium din Cardiff, în prezența a 58.235 spectatori.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro