ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 10 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 10 OCTOMBRIE

Spania, campioana europeană en titre, a fost învinsă surprinzător de Slovacia, cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, la Zilina, într-un meci din preliminariile EURO 2016 la fotbal. Slovacia a deschis scorul prin Juraj Kucka (17), ibericii au restabilit pentru scurt timp egalitatea, grație golului reușit de Paco Alcacer (83), dar Miroslav Stoch a marcat golul victoriei echipei gazdă în min. 87. Doar 9.800 de spectatori au asistat la acest succes.

* Lituania a dispus cu 1-0 de Estonia, într-un meci din preliminariile EURO 2016 la fotbal, prin golul lui Saulius Mikoliunas (76), din pasa lui Deivydas Matulevicius, atacantul echipei Pandurii. Matulevicius a fost schimbat în minutul 90 cu Ricardas Beniusis, în timp ce Giedrius Arlauskis, portarul Stelei, a evoluat tot meciul la gazde.

* Atacantul Ciprian Marica va rata, pe lângă meciul cu Ungaria, și partida pe care naționala României o va susține cu Finlanda, în preliminariile EURO 2016, a anunțat Federația Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

* Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat joi Arena Națională pentru a verifica instalațiile de aerare și irigare a gazonului înaintea meciului de fotbal dintre România și Ungaria, programat sâmbătă, în preliminariile EURO 2016. "E o scurtă vizită de lucru pentru a ne asigura că toate condițiile sunt îndeplinite pentru meciul ăsta și pentru sfârșitul de an, mai urmează aproape încă 20 de meciuri", a declarat Oprescu. Șeful Direcției de Investiții din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a arătat că investiția în acest sistem s-a ridicat la aproximativ 900.000 de euro, la care se adaugă și contractul de întreținere.

* Unități călare, patrule canine, echipaje de intervenție, efective din cadrul Serviciilor de Ordine Publică și Circulație vor fi forțele Poliției Locale care vor acționa, alături de cele ale Jandarmeriei, pentru asigurarea ordinii publice în București cu ocazia meciului de fotbal dintre România și Ungaria care se va desfășura sâmbătă pe Arena Națională, de la ora 19,00.

* La Campionatul Mondial de karate pentru copii, cadeți și juniori, care se va desfășura în perioada 15-20 octombrie, la Szczecin, în Polonia, vor fi prezente două mari personalități ale acestei discipline, potrivit unui comunicat al Federației Române de Karate WKC, remis AGERPRES. Biroul executiv al WUKF a decis oferirea a două stagii de pregătire gratuită pentru toți participanții la CM de la Szczecin, stagii de pregătire susținute de canadianul Richard Jorgensen (kata shotokan) și francezul Christophe Pinna, campion mondial, expert WUKF în kumite.

* Clubul francez FC Nantes i-a răspuns joi lui Bănel Nicoliță, după ce mijlocașul român, împrumutat la această grupare în sezonul trecut, a amenințat că se va adresa FIFA pentru că nu și-a primit salariul pentru lunile mai și iunie, scrie revista France Football. FC Nantes a justificat această reținere salarială prin faptul că Nicoliță "nu și-a plătit ultimele chirii și a predat apartamentul său din Nantes într-o stare jalnică".

* Campioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, a reziliat contractul de comun acord contractul cu jucătoarea belarusă Lilia Arțiuhovici (27 ani), anunță site-ul oficial al clubului.

* FC Viitorul Constanța a fost învinsă de formația de liga secundă AFC Fortuna Poiana Câmpina cu scorul de 3-2, joi seara, într-un meci amical de fotbal disputat la Buftea.

* Floyd Mayweather Senior a precizat joi că meciul-șoc așteptat între fiul său, campion WBA și WBC al categoriei semimijlocie, și boxerul filipinezul Manny Paquiao va avea loc sigur în 2015. "Această luptă va avea loc, aveți încredere în mine", a declarat Mayweather sr pe site-ul specializat www.fighthype.com. "Este un meci pe care lumea întreagă îl așteaptă, este cea mai mare confruntare din istorie și va avea loc", a continuat el, după care a recunoscut că fiul său i-a confirmat, formal, că au început negocierile.

* Președintele Federației Internaționale de Fotbal, Joseph Blatter, vrea "regândirea" sistemului golurilor marcate în deplasare, într-o notă ce va apărea vineri, a anunțat joi FIFA.

* Capii de serie din viitoarea ediție a Ligii Campionilor ar urma să fie echipele campioane din primele șapte țări din clasamentul coeficienților UEFA, alături de deținătoarea trofeului, și nu, cum se întâmplă în prezent, formațiile clasate în funcție de parcursul lor european din ultimele sezoane, potrivit unei recomandări a comisiei intercluburi a UEFA, anunță AFP.

* Echipa de Formula 1 Marussia l-a desemnat pe pilotul american Alexander Rossi, pentru a-l înlocui pe francezul Jules Bianchi, grav accidentat într-un spital japonez, la Marele Premiu al Rusiei de la Soci, prima ediție a acestei curse, programată duminică.

* Turneul de tenis WTA de la Linz, dotat cu premii în valoare de 250.000 dolari, și-a pierdut primii doi capi de serie, după Ana Ivanovic (Serbia/N. 2), declarând forfait joi și principala favorită, canadianca Eugenie Bouchard. Ivanovic s-a retras din competiție miercuri, înaintea meciului din optimi cu americanca Madison Brengle, iar Bouchard, joi, înaintea meciului cu Țvetana Pironkova (Bulgaria).

* Echipa de Formula 1 Lotus a anunțat joi că din sezonul următor va avea motoare Mercedes, scrie L'Equipe. Astfel, după o colaborare de 30 de ani, formația britanică va pune capăt parteneriatului cu Renault.

* Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, a apărat joi formatul turneului final al Euro 2016, cu 24 de echipe, și desfășurarea preliminariilor acestei competiții sub un nou concept, "Săptămâna fotbalului", scrie Reuters. Infantino a apărat ambele inovații, afirmând că audiențele TV și veniturile realizate în lumea întreagă vor fi impulsionate de aceste schimbări, iar prima etapă din preliminarii a produs deja câteva surprize.

* Fotbalistul danez Dennis Rommedahl, care numără 126 de selecții, și-a anunțat retragerea din echipa națională, potrivit Federației sale. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 36 ani, care este accidentat de un an la tendonul lui Ahile, nu va bate astfel recordul lui Peter Schmeichel (129 selecții).

* Claire Williams, care conduce scuderia Williams, a evocat posibilitatea cockpit-urilor închise în Formula 1, măsură aprobată și de Fernando Alonso, după gravul accident suferit duminică de Jules Bianchi în Marele Premiu al Japoniei și în urma căruia pilotul francez se află în stare critică la spital.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante