ȘTIRILE SERII - SPORT - 20 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 20 OCTOMBRIE

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-3, pe canadianca Eugenie Bouchard, într-o partidă din cadrul Grupei Roșii a acestei competiții, dotată cu premii totale în valoare de 6,5 milioane dolari. Halep, care participă în premieră la marea finală a circuitului WTA, nu a avut nicio emoție în fața lui Bouchard, pe care a dominat-o cu autoritate în ambele seturi, reușind să se impună în 68 de minute de joc.

Foto: (c) Xing Guangli / XINHUA FLUX

* Atacantul stelist Raul Rusescu apreciază, într-un interviu pentru uefa.com, că meciurile cu formația lusitană Rio Ave, programate în Grupa J a Europa League, se anunță deschise, captivante, în care ar trebui să se înscrie multe goluri. Rusescu, 26 ani, socotește dubla cu Rio Ave ca momentul potrivit unui soi de revanșă personală, după eșecurile din fața acestei echipe pe când juca la SC Braga, unde fusese împrumutat de Sevilla. Internaționalul român consideră că Rio Ave rămâne un adversar periculos, chiar dacă a pierdut primele două meciuri în Europa League.

* Fotbalistul Bănel Nicoliță, liber de contract, va debuta luni (astăzi) în campionatul bucureștean de minifotbal, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Fostul component al echipei naționale a Romaniei are, conform regulamentului Federației de Minifotbal din Romania, statut de amator, astfel că luni, 20 octombrie 2014, va debuta în campionatul de profil din București.

* Fotbalistul Adam Matthews crede că echipa sa, Celtic, poate câștiga ambele meciuri cu Astra Giurgiu din Grupa D a Europa League, scrie site-ul campioanei Scoției înaintea partidei care va avea loc joi, la Glasgow, de la 22,05, ora României. Fundașul galez Adam Matthews a recunoscut că în momentul tragerii la sorți nu știa prea multe despre Astra, dar a asigurat că meciul de joi va fi bine pregătit de staff-ul tehnic al lui Celtic.

* Partida dintre Celtic Glasgow și Astra Giurgiu, din Grupa D a competiției de fotbal Europa League, va fi arbitrat de islandezul Kristinn Jakobsson, a anunțat site-ul uefa.com.

* Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că se lucrează la o formă de modificare a Legii 69/2000, legea educației fizice și sportului, astfel încât să li se permită primăriilor și consiliilor județene să susțină financiar cluburile sportive de drept public.

* Promotorul Eduard Irimia, președintele circuitului Superkombat, va anunța, marți, într-o conferință de presă, lansarea ''expansiunii globale'' a promoției, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Lansată în România în urmă cu trei ani și jumătate, ca urmașă a Local Kombat, promoția Superkombat, ale cărei confruntări se desfășoară pe reguli K-1, este în prezent lider european în această nișă ca și acoperire pe partea de televiziune, toate evenimentele organizate sub bagheta promotorului român având vizibilitate pe întreg teritoriul continentului.

* Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, N.1 mondial, a învins-o pe Ana Ivanovic (Serbia) în două seturi, 6-4, 6-4, luni la Turneul Campioanelor de la Singapore, în Grupa Roșie a competiției. Ana Ivanovic este pe locul 7 în clasamentul WTA. Partida a durat o oră și 20 de minute.

* Stadionul echipei de fotbal Șahtior Donețk, antrenată de românul Mircea Lucescu, a fost serios avariat în urma unei explozii produse luni, a anunțat campioana Ucrainei. "În urma unei explozii foarte puternice, unda de șoc a provocat daune considerabile părților de vest și de est ale arenei", a declarat Vadim Gunko, director executiv interimar al Donbass Arena.

* Chelsea Londra nu-l va putea folosi pe atacantul spaniol Diego Costa în meciul de miercuri cu Maribor, din Liga Campionilor, relatează agenția Reuters. Antrenorul Jose Mourinho a precizat într-o conferință de presă că internaționalul spaniol are aceeași problemă veche de la mușchii coapsei.

* Mijlocașul galez Gareth Bale, diagnosticat cu o leziune la mușchiul piramidal drept al abdomenului, a devenit indisponibil pentru următoarele meciuri ale echipei Real Madrid, cu Liverpool în Liga Campionilor și cu FC Barcelona în Primera Division, relatează ziarul AS. Bale, care a jucat două meciuri cu Țara Galilor în preliminariile EURO 2016, a făcut deplasarea la Valencia pentru meciul cu Levante de sâmbăta trecută, dar nu a jucat niciun minut.

* Echipa spaniolă de fotbal FC Barcelona nu va putea conta pe brazilianul Adriano Correia la meciul cu formația olandeză Ajax Amsterdam, programat marți în cadrul Grupei F a Ligii Campionilor. Adriano a suferit o leziuni la aductorii piciorului drept, a anunțat clubul catalan, care nu va putea conta la jocul cu "lăncierii" pe alți doi fotbaliști, brazilianul Douglas și belgianul Vermaelen.

* Echipa olandeză Ajax Amsterdam nu va conta pe fundașul stânga Nicolai Boilesen și mijlocașul Thulani Serero la meciul cu formația spaniolă FC Barcelona, programat marți, în deplasare, în Grupa F a Ligii Campionilor la fotbal, anunță presa internațională. Danezul Boilesen a suferit o comoție cerebrală în meciul pe care naționala țării sale l-a pierdut acasă cu Portugalia (0-1), pe 14 octombrie, în preliminariile Euro 2016. Sud-africanul Serero este accidentat la bicepsul femural. O altă absență este extrema daneză Viktor Fischer, indisponibil de mai bine de jumătate de an.

* Comisia de inspecție a Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) este mulțumită "pentru moment" la primul său turneu în Rusia pentru a verifica stadioanele ce vor găzdui Cupa Mondială din 2018, a declarat șeful comisiei, americanul Christian Unger, citat de AFP. "Este prima noastră vizită în Rusia și suntem satisfăcuți de rezultatele din acest moment. Dar vrem să vedem evoluții pozitive la fiecare din viitoarele noastre vizite", a adăugat Unger în fața presei. Luni, comisia a vizitat celebrul stadion olimpic Lujniki, aflat în reconstrucție, după ce duminică a inspectat noua Otkrîtie Arena a lui Spartak Moscova, de 42.000 de locuri, inaugurată în luna septembrie.

* O delegație a FIFA, care a inspectat luni șantierul stadionului olimpic Lujniki din Moscova, a indicat că forul fotbalistic mondial nu a luat o decizie în ce privește unele dintre vechile instalații ale arenei, gazda finalei Cupei Mondiale ediția 2018, aflată în plin proces de reconstrucție. Organizatorii au optat pentru conservatorism în ceea ce privește stadionul Lujniki, care nu va fi demolat în totalitate, așa cum se dorea inițial, ci va fi remodelat.

* Imnul clubului englez de fotbal FC Liverpool a devenit ultimul subiect de dispută între manifestanții prodemocrație din Hong Kong și apărătorii poliției acestei insule, "You'll never walk alone (Nu vei fi niciodată singur)" făcând furori în taberele ocupate de protestatarii care au început să manifesteze din 28 septembrie în 3 cartiere ale fostei colonii britanice.

* Israelianul Guy Luzon și-a prezentat luni demisia din funcția de antrenor al echipei de fotbal Standard Liege, în urma înfrângerii suferite duminică în fața ultimei clasate în campionatul Belgiei, formația Zulte Waregem. Luzon a preluat-o pe Standard anul trecut, când l-a înlocuit pe românul Mircea Rednic la conducerea grupării din Liege. Sub conducerea sa, Standard Liege a încheiat ediția trecută de campionat pe locul secund, însă în acest debut de sezon elevii săi au acumulat doar 12 puncte în 11 etape.

* Ițele rețelei de meciuri trucate din tenisul și fotbalul italiene pe care le investighează justiția ar putea afecta circa 10 jucători, scrie cotidianul sportiv "La Gazzetta dello Sport", investigațiile pornite de procuratura din Cremona studiind cazurile de partide trucate din fotbal și tenis din perioada 2007-2011, iar printre numele de tenismeni care au ajuns în presă se află Daniele Bracciali, Potito Starace, Filippo Volandri și Simone Bolelli.

* Parchetul din Oslo a anunțat luni inculparea a șaptea persoane, dintre care cinci foști fotbaliști, într-o afacere cu meciuri trucate, care a afectat divizia a treia din Norvegia în anul 2012.

* După 7 luni de proces-fluviu, care a pasionat Africa de Sud și lumea întreagă, Oscar Pistorius, campionul paralimpic găsit vinovat că și-a ucis prietena în 2013, va ști marți dacă este condamnat la închisoare și pentru cât timp.

* Procuratura din Munchen a deschis o anchetă legată de posibilele nereguli în vânzarea biletelor de intrare la meciurile Cupei Mondiale de fotbal ediția 2006, existând suspiciuni de corupție în acest caz. Ancheta a fost confirmată luni de un purtător de cuvânt al Procuraturii, după ce în weekend au circulat deja informații referitoare la acest subiect. Conform publicației "Welt am Sonntag", responsabilul cu vânzarea biletelor din cadrul Comitetului de organizare a Cupei Mondiale 2006 ar fi primit bani din partea societății CTS Eventim pentru a se pronunța în favoarea acesteia în momentul alegerii unui partener pentru distribuirea tichetelor.

* Confederația Asiatică de Fotbal (AFC) a sancționat federația din Myanmar la plata unei amenzi de 24.000 de dolari după ce fanii au invadat terenul la un meci internațional de juniori disputat vineri, anunță portalul worldfootball.net. AFC a avertizat Myanmarul că va evolua cu porțile închise dacă se vor repeta incidente ca acelea produse după ce naționala acestei țări a învins pe teren propriu, la Yangon, Emiratele Arabe Unite în Campionatul Asiei Under-19.

* Un fotbalist indian, în vârstă de 20 ani, a murit în urma leziunilor grave suferite la coloana vertebrală, după ce a încercat să sărbătorească marcarea unui gol printr-o serie de sărituri acrobatice, a anunțat clubul său, citat de agenția Reuters. Peter Biaksangzuala, mijlocașul echipei Bethlehem Vengthlang FC, a murit într-un spital din statul Mizoram (nord-estul Indiei), în urma incidentului petrecut marți, în cursul unui joc din liga a treia indiană.
După ce a marcat golul egalizator în partida cu Chanmari West FC, a încercat să facă o serie de saluturi acrobatice, însă a căzut și s-a rănit grav la coloana vertebrală, în timp ce colegii săi l-au înconjurat imediat, cerând ajutor.

* Germanul Nico Hulkenberg a fost confirmat ca pilot oficial la echipa Force India și pentru sezonul 2015, a anunțat echipa asiatică de Formula 1, relatează Reuters. Hulkenberg, 27 ani, a reușit în 2014 cel mai bun sezonul al său din Formula 1, reușind să puncteze în 13 curse, cele mai bune clasări fiind locul 5 de patru ori.

* Ciclistul spaniol Alejandro Valverde, care a încheiat pentru prima oară anul ca numărul 1 mondial, după ce a obținut 11 victorii și a prins top-4 în Turul Franței, Vuelta, Campionatul mondial și clasicele din Ardeni, consideră că acesta a fost "cel mai bun sezon din viața mea", declarația fiind consemnată pe site-ul echipei sale Movistar. Rutierul de 34 de ani a confirmat, de asemenea, că va rămâne la această echipă încă 3 ani, după ce a demonstrat anul acesta că se află încă în plină forță.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…