Tenis: Fed Cup - Debutanta Andreea Mitu, bucuroasă pentru victoria cu Bouchard, decisivă pentru România

Tenis: Fed Cup - Debutanta Andreea Mitu, bucuroasă pentru victoria cu Bouchard, decisivă pentru România

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu (23 ani), debutantă într-un meci de Fed Cup, a subliniat că victoria cu Eugenie Bouchard, numărul șapte mondial, a fost una foarte importantă, atât pentru ea, cât și pentru succesul echipei Românie în fața Canadei (3-2), în barajul pentru Grupa Mondială. ''Am izbucnit în lacrimi la finalul meciului, dar sunt foarte fericită. A fost o victorie foarte importantă pentru mine și pentru echipă. A fost important pentru mine din punct de vedere personal, dar am jucat cu toată inima pentru România și pentru echipă'', a afirmat Mitu, jucătoare aflată pe locul 104 în lume (103 de luni).

''Am fost nervoasă tot meciul și am simțit o ușurare și o fericire când s-a încheiat'', a precizat Mitu, care a înlocuit-o pe Irina Begu pentru primul meci de simplu programat duminică.

Românca a vorbit și despre meciul cu Bouchard: ''La început ea (Bouchard) a avut un avantaj, era numărul 7 mondial, are un nume important. Nu am început prea bine, cred că am fost prea nervoasă, am fost emoționată tot meciul, dar meciul nu se încheie după primul set. Am riscat și sunt bucuroasă că am câștigat''.

Andreea Mitu trece printr-o perioadă fastă, a ajuns în turul al treilea la Charleston, iar acum a câștigat primul său meci jucat în Fed Cup. ''Am multă încredere în mine în acest moment, sunt optimistă în privința jocului meu și aștept următoarele turnee'', a declarat Mitu, care s-a referit și la cele 31 de lovituri câștigătoare reușite în meciul cu Bouchard (12 pentru canadiancă). ''E destul de impresionant, spune că probabil sunt mai agresivă decât ea, așa joc eu, acesta e jocul meu și mă bucur că am reușit. Cred că pot juca mai bine, dar e diferit să joci la turnee și pentru țara ''.

Punctele echipei noastre la Montreal au fost aduse de Alexandra Dulgheru (6-4, 6-4 cu Eugenie Bouchard și 3-6, 7-5, 6-2 cu Francoise Abanda) și de Andreea Mitu (4-6, 6-4, 6-1 cu Eugenie Bouchard), în timp ce pentru Canada au punctat Francoise Abanda (4-6, 7-5, 6-4 cu Irina Begu) și perechea Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman (6-1, 4-6, 10-5 cu Andreea Mitu/Raluca Olaru). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro