Tenis: Premii mai mari cu 10 la sută la viitoarea ediție a turneului Australian Open

Tenis: Premii mai mari cu 10 la sută la viitoarea ediție a turneului Australian Open

Fondul de premiere pentru viitoarea ediție a Openului de tenis al Australiei, ce va avea loc în luna ianuarie la Melbourne, va fi majorat cu 10 la sută față de ediția din 2015, urmând să ajungă la 44 milioane dolari australieni (28,4 milioane euro), au anunțat, marți, organizatorii primului turneu de Mare Șlem din 2016, citați de AFP.

De asemenea, organizatorii au dezvăluit faptul că intenționează să-l serbeze pe compatriotul lor Lleyton Hewitt, care, la 34 de ani, a obținut o invitație pentru a susține al 20-lea și ultimul său Australian Open înainte de a se retrage.

"Vrem să sărbătorim imensa carieră a lui Lleyton, dar trebuie să discutăm și cu el întrucât el va trebui să se concentreze asupra jocului pentru a da tot ce are mai bun la această competiție", a declarat directorul turneului, Craig Tiley.

Clasat pe locul 269 în ierarhia mondială, fostul lider ATP nu și-a trecut în palmares un titlu de Mare Șlem pe propriul teren, pierzând în finala cu Marat Safin în 2005. În ultimii trei ani, el nu a reușit să treacă de turul al doilea la Melbourne.

După Australian Open, Hewitt intenționează să se retragă și să preia funcția de căpitan al echipei de Cupa Davis a Australiei.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…