Titlu la Dubai și al 3-lea loc mondial pentru Halep, remarcă Agenția France Presse

Titlu la Dubai și al 3-lea loc mondial pentru Halep, remarcă Agenția France Presse

Agențiile internaționale de presă au fost prompte în a remarca victoria splendidă a jucătoarei românce de tenis Simona Halep în turneul Premier 5, de 2.513.000 de dolari, de la Dubai, cel mai important al momentului, Agenția France Presse precizând încă din titlu că această victorie îi aduce, totodată, constănțencei locul 3 în ierarhia mondială.

Astfel, în corespondența "Titlu și al 3-lea loc mondial pentru Halep", trimisul AFP scrie că "Halep, sfert finalistă la Open-ul Australiei, a câștigat al doilea său turneu în acest an, după cel de la Shenzhen, de la începutul lunii ianuarie, în timp ce Pliskova, locul 18 mondial, pierde a 2-a sa finală în 2015, precedenta fiind cea de la Sydney".

Aceeași remarcă, al doilea turneu câștigat în mai puțin de două luni, după ce între timp a contribuit și la calificarea echipei României în barajul pentru prima Grupă Mondială a Cupei Federației, echivalentul feminin al Cupei Davis, o face și agenția spaniolă EFE, care scrie: "Românca Simona Halep, cap de serie nr. 1, a cucerit la Dubai al doilea său titlu din sezon, după ce a "încovoiat-o", în două seturi, cu 6-4, 7-6 (4) în finala turneului pe jucătoarea din Cehia Karolina Pliskova, a 17-a favorită.

Campioană la Shenzhen (China), Halep a suferit pentru a-și confirma superioritatea, în fața unei jucătoare care în drumul ei spre disputa finală pentru titlu și-a înscris în palmares victorii la Anastasia Pavliucenkova, compatrioata acesteia Barbora Zahlavova-Strycova, sârboaica Ana Ivanovic, Lucie Safarova (Cehia) și spaniola Garbine Muguruza".

La rândul ei, agenția britanică Reuters remarcă: "Simona Halep, din România, a depășit-o pe Karolina Pliskova, din Cehia, cu 6-4, 7-6 (4) în finala campionatelor de la Dubai, sâmbătă, adjudecându-și al 10-lea titlu WTA, astfel că și-a luat înapoi locul 3 din clasamentul mondial. Halep, promovată cap de serie nr. 1 după forfait-ul Serenei Williams, a fost neobosită la Aviaton Club, câștigând primul set după numai o singură minge de meci, dar a trebuit să se întrebuințeze în a doua manșă, ratând 2 mingi de meci". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia