VIDEO Barcelona, Atletico şi Real, victorii pe linie. Raţ, meci de coşmar în faţa celui mai scump jucător din lume

VIDEO Barcelona, Atletico şi Real, victorii pe linie. Raţ, meci de coşmar în faţa celui mai scump jucător din lume

Espanyol - FC Barcelona 0-1

Derby-ul catalan de pe "Cornella-El Prat" a fost câştigat greu şi destul de târziu de către Barcelona, după un penalty scos de Neymar şi transformat fără probleme de Messi (77).

Neymar, în prima repriză (18), şi Pique (74), cu o reluare în tranversală, în partea secundă, după un corner, au semnat cele mai mare ocazii, într-o partidă în care gazdelor le-a fost refuzat un penalty, în minutul 24, când Mascherano l-a lovit peste faţă pe Javi Lopez, în careul Barcelonei, dar centralul a lăsat jocul să continue.

În minutul 83, Espanyol a rămas în inferioritate, după ce goalkeeper-ul Casilla a făcut un henţ în afara careului, la lobul lui Messi. Cum Aguirre făcuse toate schimbările, în poartă a intrat un jucător de câmp de la Espanyol, care a şi avut o intervenţie excelentă în prelungiri, la lobul lui Alexis Sanchez.

Nu s-a mai marcat niciun gol şi pentru că Barcelona a preferat să ţină balonul, mai ales că avea şi avantajul numeric pe teren.

La gazde, Gabi Torje n-a fost în lot.

Athletic Bilbao - Atletico Madrid 1-2

Una dintre cele mai complicate deplasări ale lui Atletico pe acest final de sezon a fost manageriată foarte bine de elevii lui Simeone, în ciuda unui start slab.

Pe noul San "Mames", Iker Muniain a deschis scorul repede (6), cu un lob frumos peste Courtois, dar Atletico a egalat până la pauză prin golgheterul Diego Costa (22), la al 24-lea gol stagional, apoi a lovit decisiv, în startul reprizei secunde, prin Koke (55).

Gazdele au presat, dar n-au reuşit să egaleze, iar pe final au rămas în inferioritate, după eliminarea lui Laporte (86), pentru cumul de cartonaşe.

Real Madrid - Rayo Vallecano 5-0

După două dezastre, 3-4 cu FC Barcelona şi 1-2 cu FC Sevilla, Real Madrid nu-şi mai permitea paşi greşiţi. Adversarul era perfect pentru repararea moralului "galacticilor", micuţa concitadină Rayo Vallecano, locul 13 în campionat.

Răzvan Raţ a fost titular în banda stângă a defensivei oaspeţilor şi l-a avut ca adversar direct chiar pe Gareth Bale, cel mai scump transfer din istoria fotbalului, după cele 100 de milioane de euro plătite de Real lui Tottenham, în vară.

Prea ofensiv de multe ori, Raţ a avut câte o parte din vină, mai mare sau mai mică, la patru goluri ale Realului! La primul, l-a lăsat prea liber pe Bale. Galezul l-a găsit pe Ronaldo (15) cu o pasă pe culoar, iar portughezul a pătruns în viteză prin defensiva lui Rayo şi a şutat la colţul lung. 1-0 pentru Real, scorul pauzei.

Golul doi a plecat tot dintr-o centrare a lui Bale, din colţul terenului, tot de lângă Raţ. Balonul a ajuns la Ronaldo, cu spatele la poartă, care a scos în spate, pentru Carvajal (55), iar fundaşul dreapta al Realului a marcat primul său gol în campionat pentru "galactici", cu un şut din 10 metri.

Bale, gol fabulos

Bale a trecut apoi şi la finalizare, reuşind o "dublă" în doar două minute. Mai întâi a marcat simplu (68), din 5 metri, din centrarea lui Di Maria, apoi a înscris un gol superb (70) . Galezul a plecat de la 25 de metri de propria poartă, după un corner, pe contraatac, a trecut în viteză de doi jucători ai lui Rayo şi a strecurat balonul printre picioarele lui Raţ, care l-a atacat decisiv, din postura de ultim jucător.

Singur cu goalkeeper-ul Ruben, Bale a marcat pentru 4-0, apoi rezerva Morata a replicat cu un alt gol fabulos (78).

Cu şapte etape înainte de final, lider în Spania este Atletico Madrid, cu 76 de puncte, urmată de Barcelona (75) şi Real Madrid (73).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /