VIDEO „Infernul“ de la Sofia: ce o aşteaptă pe Steaua în Bulgaria şi de ce calificarea în grupele Ligii e încă departe

VIDEO „Infernul“ de la Sofia: ce o aşteaptă pe Steaua în Bulgaria şi de ce calificarea în grupele Ligii e încă departe

Steaua a fost nevoită să aştepte 88 de minute pentru a marca în turul play-off-ului Ligii Campionilor şi a lua un avantaj minim în vederea returului de la Sofia.

Rezultatul de pe „Arena Naţională“ o transformă pe campioana României în favorită în această „dublă“, însă soarta calificării e departe de a fi tranşată. Asta deoarece Ludogoreţ, chiar dacă nu va juca returul pe stadionul propriu, la Razgrad, ci la Sofia, are un bilanţ înfiorător acasă. Iată câteva repere:

*În ultimele 20 de partide disputate pe teren propriu, Ludogoreţ a obţinut 14 victorii, 4 remize şi a suferit doar 2 eşecuri.

*În 7 din ultimele 8 jocuri acasă, Moţi şi compania au câştigat la zero. Mai mult, doar de două ori s-au impus la limită, în restul partidelor învingând la cel puţin două goluri diferenţă.

Exemplul Valencia le dă speranţe

Ultimul eşec înregistrat de Ludgoreţ acasă în toate competiţiile datează din 13 martie. A fost un 0-3 cu Valencia în optimile Ligii Europa. Ca o coincidenţă, şi atunci bulgarii pierduseră în tur cu 0-1. De atunci, campioana Bulgariei a bifat 12 partide. Bilanţul: 10 victorii şi 2 remize.

Statistica îi descurajează

Steaua n-are amintiri plăcute de la „dublele“ în care s-a impus cu 1-0 după primul joc disputat acasă. S-a întâmplat de cinci ori, iar bucureşteni au obţinut calificarea doar în două rânduri:

*1989-1990 – Cupa Campionilor, turul II: Steaua – PSV 1-0 şi 1-5

*1997-1998 – Cupa UEFA, turul II: Steaua – Bastia 1-0 şi 2-3

*2005-2006 – Cupa UEFA, semifinale: Steaua – Middlesbrough 1-0 şi 2-4

*2010-2011 – Liga Europa, play-off: Steaua – Grasshoppers 1-0 şi 0-1 (4-3 după penalty-uri)

*2012-2013 – Liga Europa, optimi: Steaua – Chelsea 1-0 şi 1-3

„Returul va fi foarte diferit“

Nu doar cifrele şi statisticile anunţă un meci infernal pentru Steaua la Sofia. Inclusiv oficialii celor de la Ludogoreţ au insistat că manşa secundă, programată pentru 27 august, va arăta cu totul altfel decât confruntarea de pe „Arena Naţională“.

„Ambele echipe au avut ocazii de a marca, însă numai Steaua a făcut-o. Acum Steaua are 1-0, dar mai e meciul din retur. Cred că la Sofia va fi foarte diferit faţă de ce a fost aici“, a declarat antrenorul Georgi Dermendzhiev. Campion cu Ludogoreţ în ultimele două sezoane, Cosmin Moţi a avertizat şi el asupra forţei echipei sale în partidele de acasă. „A fost un meci mai nereuşit, cu toţii am jucat mai slab, dar nu trebuie să disperăm, nimic nu e pierdut, nu e nicio problemă. Cu siguranţă, va fi un alt meci la Sofia, total diferit faţă de cel din tur“, a spus fostul dinamovist.

VEZI REZUMATUL MECIULUI STEAUA - LUDOGOREŢ

Steaua – Ludogoreţ 1-0

Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Breeveld – Ad. Popa (Iancu 83), Sânmărtean (Filip 90+1), Stanciu (Keşeru 57) – Chipciu. Antrenor: Costel Gâlcă

Stoianov - Júnior Caiçara, Moţi, Terziev, Minev – M. Aleksandrov, Zlatinski (Espinho 46), Diakov, Misidjan – Marcelinho (Anicet 85) – Hamza. Antrenor: Georgi Dermendzhiev

Gol: Chipciu 88

Stadion „Arena Naţională“: 35.339

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Avem acelaşi gând la Sofia, să mergem şi să câştigăm meciul. Am dominat partida şi sper să înscriem în retur de mai multe ori. Steaua nu o să se apere niciodată cu mine antrenor.

Costel Gâlcă antrenor Steaua

Am marcat un gol împotriva Stelei când am fost la Petrolul şi sper că voi marca încă unul în retur, la Sofia.

Younes Hamza atacant Ludogoreţ

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale