ACUZAȚII halucinante la adresa primarului de Iași: Avea o structură de SPIONAJ

ACUZAȚII halucinante la adresa primarului de Iași: Avea o structură de SPIONAJ

Primarul din Iaşi, pesedistul Gheorghe Nichita, este cercetate pentru că, abuzând de funcţia deţinută, ar fi instigat mai mulţi poliţişti să efectueze supravegheri operative şi investigative a  unor persoane, au declarat  surse judiciare.

Primarul PSD este suspectat că, în scopul obţinerii, pentru sine a unui folos necuvenit, a solicitat unor lucrători ai Poliţiei Locale Iaşi, respectiv funcţionari publici cu funcţii de conducere, instituţie aflată în subordinea sa, să efectueze acţiuni de supraveghere operativă a  unor persoane, folosind personalul  poliţienesc şi bunurile aflate în dotarea poliţiei.

Sursele citate susţin că acesta dorea să cunoască exact deplasările unor persoane şi toate detaliile legate de acestea. El ar fi  solicitat supravegherea inclusiv a persoanele cu care acestea se întâlneau.

Nichita îi ordona lui Liviu Mihai Hliboceanu, directorul general al poliţiei locale Iaşi şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu poliţia locală Iaşi, să trimită poliţişti din subordine în locurile unde ştia că sunt persoanele pe care le dorea să fie urmărite şi cerea să-l ţină la curent cu toate detaliile, respectiv cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă şi de unde vin.

Sursele judiciare subliniază că Hliboceanu, la cererea primarului, dispunea unor poliţişti din subordine să acceseze inclusiv bazele de date ale instituţiei pentru a verifica autoturismele şi baza de date a evidenţei populaţiei pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor maşini cu care se întâlneau persoanele despre care Nichita dorea să le cunoască tot anturajul.

Procurorii anticorupţie au găsit, joi, la percheziţiile făcute la locuinţa adjunctului Poliţiei Locale Iaşi, Georgel Grumeza, ţigări cu marijuana, susţin surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, la percheziţia făcută de procurorii anticorupţie la locuinţa şefului adjunct al Poliţiei Locale Iaşi, Georgel Grumeza, au fost găsite ţigări cu marijuana.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe percheziţii au loc şi la sediul firmei Salubris, care se ocupă de curăţenia municipiului Iaşi, au precizat surse judiciare.

Primăria Iaşi a încheiat contractul cu firma Salubris în anul 2002, obiectul de activitate al acesteia fiind ”colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor solide nepericuloase, măturatul şi spălatul căilor publice”.

Percheziţiile la sediul Primăriei Iaşi, care au început în jurul orei 7.00, continuă, activitatea instituţiei fiind blocată.

Pe de altă parte, la vila din Copou a primarului Gheorghe Nichita, unde au descins procurorii anticorupţie, a ajuns şi decanul Baroului Iaşi, avocatul Marius Striblea, care este şi avocatul Elenei Udrea.

Gheorghe Nichita urmează să fie adus la DNA Bucureşti.

Într-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că procurorii DNA de la Secţia de combatere a corupţiei fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.

În acest caz, au loc 21 de percheziţii în judeţul Iaşi, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii anticorupţie fac percheziţii la sediul Primăriei Iaşi, la Poliţia Locală, precum şi la locuinţa primarului Gheorghe Nichita şi la cele ale şefilor Poliţiei.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind şi lider al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie comise de la începutul anului 2015 până în prezent. În cursul zilei de 30 aprilie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 21 de locaţii situate în judeţul Iaşi, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”