ANI verifică averea lui Mugur Isărescu

ANI verifică averea lui Mugur Isărescu

Agenția Națională de Integritate (ANI) verifică averea guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, potrivit purtătorului de cuvânt al BNR, Dan Suciu. El a declarat vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că o asociație neguvernamentală a depus la ANI o sesizare în legătură cu un credit luat de Mugur Isărescu, după ce guvernatorul a făcut o confuzie într-o declarație publică.

"Nu vorbim de o autosesizare a Agenției. E o sesizare făcută de o asociație neguvernamentală, care a considerat că există o neclaritate între declarația de avere a domnului guvernator și declarațiile de acum două-trei săptămâni, o lună, când a uitat de faptul că luase un credit de la Volksbank (...) Deci, mă aștept ca lucrurile să nu dureze mult și să fie clarificată toată această situație. Știu că ea a pornit de la această relativă confuzie în urma acelei declarații. Dar, dacă se urmărește evoluția acelui credit și istoria acelui credit în declarațiile de avere, cred că lucrurile sunt extrem de clare", a declarat Dan Suciu.

Dan Suciu a susținut că în declarațiile de avere depuse de Mugur Isărescu nu sunt neclarități.

"E un credit luat un moment dat, în câțiva ani a fost rambursat anticipat, după alți ani a fost luat alt credit. Nu sunt neclarități. Până la momentul actual, conform altor verificări pe care ANI le-a făcut, nu au apărut niciun fel de neclarități. Toată discuția a apărut de la acea declarație un pic... Domnul guvernator a făcut pur și simplu o confuzie între o bancă și alta într-o declarație nefericită. Repet, nu declarația este documentul oficial, ci declarațiile de avere", a mai spus Dan Suciu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...