Anunţul făcut de meteorologi în urmă cu puţin timp

Anunţul făcut de meteorologi în urmă cu puţin timp

 • Home
 • Social BUCUREŞTI, (astăzi, 10:25) de Laura Mitran - Mediafax

  Averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină se vor semnala, de sâmbătă după-amiază, până duminică seară, în Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, informează meteorologii.

  Furtuni în sud-estul ţării, până duminică seară (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică şi disconfort termic pentru perioada 16 august, ora 14:00 - 17 august, ora 20:00.

  În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 - 20 l/mp şi izolat, mai ales în Lunca Dunării şi în zona litoralului, 30 - 40 l/mp.

  În după-amiaza zilei de sâmbătă, în estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va menţine călduroasă, vor fi temperaturi maxime de 32 - 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unităţi şi disconfortul termic va fi accentuat.

  Sursa: mediafax.ro

  Trimite pe WhatsApp


  Citește și:

  populare
  astăzi

  1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

  2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

  3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

  4 Așa o fi?

  5 Așa o fi?