Argeș: Șeful Centrului Operațional Extindere Rețea al CEZ, suspectat de conflict de interese și abuz în serviciu

Șeful Centrului Operațional Extindere Rețea Argeș din cadrul societății CEZ, Ștefan Frântu, este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu, într-un dosar în care sunt efectuate mai multe percheziții.

Potrivit unor surse judiciare, una dintre descinderi are loc la domiciliul lui Ștefan Frântu. Acesta este suspectat că, în calitatea pe care o avea în cadrul CEZ, ar fi favorizat o firmă pentru obținerea de contracte de lucrări.

Nouă percheziții sunt efectuate luni în județul Argeș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu.

La descinderi participă polițiști de la Serviciul de Investigarea Criminalității Economice și Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

"Acțiunea vizează probarea activității infracționale a două persoane, bănuite de comiterea infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu. Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că un bărbat ar fi favorizat o societate comercială, pentru ca aceasta să obțină lucrări la rețeaua de instalații electrice de pe raza județului Argeș", se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Conform estimărilor anchetatorilor, prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit este estimat la peste două milioane de euro.

Acțiunea polițiștilor argeșeni beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Cristian Anghelache)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Priviți, s-au dat de gol! / Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude