Băsescu: Portul Constanţa trebuie să rămână administraţiei centrale, Mazăre vrea să mulgă de acolo

Băsescu: Portul Constanţa trebuie să rămână administraţiei centrale, Mazăre vrea să mulgă de acolo

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară că portul Constanţa este un obiectiv de importanţă strategică, care trebuie să rămână în controlul administraţiei centrale, menţionând că s-a greşit prin acordarea a 30% din acţiuni Primăriei, deoarece Radu Mazăre nu ar vrea "decât să mulgă".

Băsescu: Portul Constanţa trebuie să rămână administraţiei centrale, Mazăre vrea să mulgă de acolo (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, dacă portul Constanţa trebuie să rămână în controlul administraţiei centrale.

"Sigur, nu se poate mişca. Şi aşa, şi aşa s-a făcut o greşeală formidabilă că i s-a dat 30% lui Mazăre, că el nu vrea decât să mulgă din port. Importanţa acestui port care e legat şi cu Canalul Dunăre – Marea Neagră (...) acest port este poarta de intrare pe Dunăre, dar acest port este portul de distribuţie în Marea Neagră", a declarat şeful statului.

El a menţionat că importanţa portului Constanţa este una strategică, inclusiv în raport cu Alianţa Nord Atlantică.

"Lumea asta din port şi administraţia portului mai are şi misiunea de a-şi face datoria element de infrastructură strategică, şi asta o face la comanda Guvernului, şi o face cu maximă prioritate. Vreţi să vă imaginaţi comandantul trupelor NATO din Europa căutându-l bezmetic pe Mazăre prin Mamaia ca să discute despre mărirea capacităţii de tranzit pe anumite dane pentru tehnică de luptă americană? (...) Mai facem tranzit pentru vecini de utilaje speciale, de echipamente speciale care se anunţă de la guvern la guvern, şi noi ce să facem? Vedeţi că avem acolo unul care dacă nu e pe carul alegoric, se numeşte Mazăre, trataţi cu el să vă aprobe să faceţi acest tranzit prin portul Constanţa", a mai spus Traian Băsescu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Câh...

4 Așa arată relaxarea la Mamaia

5 Cel mai prost scenariu pentru omenire