Bihor: Apel către orădeni de a se prezenta la votarea fuziunii dintre municipiul reședință de județ și comuna Sînmartin

Bihor: Apel către orădeni de a se prezenta la votarea fuziunii dintre municipiul reședință de județ și comuna Sînmartin

Un grup de 29 de companii au adresat marți un apel public orădenilor de a se prezenta la vot pe 14 iunie, când va avea loc al doilea referendum pentru fuziunea municipiului Oradea cu comuna Sînmartin.

Documentul în care companiile semnatare și-au manifestat acordul de a face parte din acest proiect important pentru dezvoltarea orașului a fost citit în foaierul Teatrului de stat, în prezența primarului Ilie Bolojan, de către prof.univ. Dorin Popa, directorul Centrului Millesime.

"Nu ne este indiferent cum evoluează Oradea: dacă orașul se dezvoltă într-un ritm accelerat în competiția cu celelalte orașe și ne asigură un ambient corespunzător, sau dacă rămâne în urmă. Posibilitatea Oradiei de a gestiona stațiunile Băile Felix și 1 Mai este o oportunitate unică în condițiile în care comuna Sânmartin și-a dat acordul în 10 mai pentru unirea cu Oradea. Doar așa vor putea fi modernizate stațiunile la standarde internaționale.

Alăturarea potențialului Oradiei și a celor două stațiuni va face ca Oradea mare să cunoască o nouă etapă de dezvoltare, bazată pe turismul urban și cel balnear. Noi, companiile semnatare, împreună cu celelalte companii din aceste domenii ne dorim să facem parte a acestui proiect: Oradea, capitala Art Nouveau și a Băilor termale din România", se arată în apel.

Primarul Ilie Bolojan a subliniat că dacă acest oraș este ceea ce este astăzi, aceasta se datorează și companiilor din municipiu care au activat de-a lungul timpului în această urbe.

"Dezvoltarea orașului nu poate fi făcută fără companiile din municipiu și de aceea trebuie să fim conștienți că cu cât sunt mai multe locuri de muncă, cu atât și veniturile populației sunt mai mari, implicit resurse ale administrației locale pentru dezvoltarea orașului", a spus Bolojan.

În data de 10 mai au fost prezenți la vot 37.000 de orădeni, dintre care aproape 36.000 au votat "da" pentru fuziune. Referendumul nu a fost însă valid pentru că era nevoie de aproximativ 57.000 de voturi pentru a respecta pragul minim de 30%.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...