Cinci poliţişti români trimişti să prindă hoţii din buzunare în Olanda, de Ziua Regilor

Cinci poliţişti români trimişti să prindă hoţii din buzunare în Olanda, de Ziua Regilor

Cinci poliţişti români, dintre care patru specializaţi în prinderea hoţilor din buzunare, vor fi delegaţi în Olanda pentru a sprijini Poliţia din Amsterdam la sfârşitul acestei săptămâni, când vor avea loc festivităţi legate de Ziua Regilor, potrivit Poliţiei Române.

Cinci poliţişti români trimişti să prindă hoţii din buzunare în Olanda, de Ziua Regilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Urmare a bunei cooperări poliţieneşti, precum şi a invitaţiei transmise Poliţiei Române de Poliţia din Olanda, 5 poliţişti români vor desfăşura o misiune operativă la Amsterdam, în perioada 25 - 27 aprilie a.c.. Misiunea poliţiştilor români are drept scop sprijinirea autorităţilor olandeze pentru asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia Zilei Regilor, ce se sărbătoreşte la data de 26 aprilie", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Oficiali din cadrul Poliţiei Române au precizat, pentru MEDIAFAX, că cei cinci poliţişti au fost trimişi în misiune la solicitatea expresă a autorităţilor olandeze care s-au angajat să suporte cheltuielile de drum şi cazare.

Patru dintre poliţişti provin din cadrul Poliţiei Capitalei şi au multă experienţă în ceea ce priveşte furturile din buzunare, iar al cincilea este specializat în domeniul analizei informaţiilor.

Conform surselor citate, misiunea este realizată în baza proiectului Programului de lucru privind cooperarea dintre România şi Olanda 2014 - 2015 ale cărui componente vizează, în special, analiza şi cunoaşterea în domeniul traficului de persoane, traficului de droguri, criminalităţii informatice şi a infracţiunilor contra patrioniului.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”