Constanţa: Intervenţie pentru salvarea a trei turişti de pe un iaht care plutea în derivă

Poliţiştii de frontieră constănţeni au intervenit, miercuri dimineaţă, pentru remorcarea unui iaht sub pavilion Panama la bordul căruia se aflau trei bărbaţi şi care rămăsese fără propulsie, plutind în derivă pe Marea Neagră, la aproximativ două mile marine de staţiunea Neptun.

Constanţa: Intervenţie pentru salvarea a trei turişti de pe un iaht care plutea în derivă (Imagine: Cristian Andreescu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu, poliţiştii de frontieră au intervenit miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, în urma unui mesaj SOS, în ajutorul unei ambarcaţiuni de agrement, sub pavilion Panama, care rămăsese fără propulsie în Marea Neagră.

"Ambarcaţiunea tip iaht, în lungime de aproximativ 10 metri, având la bord trei bărbaţi, a fost identificată la aproximativ două mile marine travers de staţiunea Neptun, ocazie cu care s-a stabilit că prezenta probleme la sistemul de alimentare cu combustibil. Cele trei persoane aflate la bord, doi cetăţeni ucraineni şi unul din Republica Moldova, sunt în stare bună şi nu au probleme de sănătate", a precizat Marius Niculescu.

Cei trei bărbaţi le-au spus poliţiştilor de frontieră că au plecat din portul ucrainean Odessa şi doreau să ajungă pe litoralul românesc.

Iahtul a fost remorcat de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă până în Portul Turistic Mangalia, unde urmează să fie expertizat tehnic.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 PSD lăcrimează / Carmen Dan, Manda, Codrin Ștefănescu și Mitralieră când îl văd pe Dragnea adus cu cătușe...

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate