Constanţa: Intervenţie pentru salvarea a trei turişti de pe un iaht care plutea în derivă

Constanţa: Intervenţie pentru salvarea a trei turişti de pe un iaht care plutea în derivă

Poliţiştii de frontieră constănţeni au intervenit, miercuri dimineaţă, pentru remorcarea unui iaht sub pavilion Panama la bordul căruia se aflau trei bărbaţi şi care rămăsese fără propulsie, plutind în derivă pe Marea Neagră, la aproximativ două mile marine de staţiunea Neptun.

Constanţa: Intervenţie pentru salvarea a trei turişti de pe un iaht care plutea în derivă (Imagine: Cristian Andreescu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu, poliţiştii de frontieră au intervenit miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, în urma unui mesaj SOS, în ajutorul unei ambarcaţiuni de agrement, sub pavilion Panama, care rămăsese fără propulsie în Marea Neagră.

"Ambarcaţiunea tip iaht, în lungime de aproximativ 10 metri, având la bord trei bărbaţi, a fost identificată la aproximativ două mile marine travers de staţiunea Neptun, ocazie cu care s-a stabilit că prezenta probleme la sistemul de alimentare cu combustibil. Cele trei persoane aflate la bord, doi cetăţeni ucraineni şi unul din Republica Moldova, sunt în stare bună şi nu au probleme de sănătate", a precizat Marius Niculescu.

Cei trei bărbaţi le-au spus poliţiştilor de frontieră că au plecat din portul ucrainean Odessa şi doreau să ajungă pe litoralul românesc.

Iahtul a fost remorcat de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă până în Portul Turistic Mangalia, unde urmează să fie expertizat tehnic.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică