Constanța: Zeci de angajați ai ISU, Forțelor Navale, Poliției și Jandarmeriei, angrenați în acțiunile de căutare de pe lacul Siutghiol

Constanța: Zeci de angajați ai ISU, Forțelor Navale, Poliției și Jandarmeriei, angrenați în acțiunile de căutare de pe lacul Siutghiol

Peste 50 de persoane participă luni seară la operațiunile de căutare a celor trei membri ai echipajului elicopterului SMURD, prăbușit în cursul după-amiezii în apele lacului Siutghiol.

Potrivit oficialilor aflați la fața locului, de la Forțele Navale participă la căutări 37 scafandri și patru ambarcațiuni, restul celor implicați în acțiunea de salvare fiind de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța, Poliția de Frontieră, Jandarmerie.

În același timp, un elicopter al Ministerului Apărării Naționale dotat cu reflectoare de mare intensitate survolează lacul pentru a înlesni căutările pe timpul nopții.

Scafandrii care acționează în lacul Siutghiol pentru găsirea membrilor echipajului au scos la suprafață primele bucăți din elicopter.

Acestea au fost aduse la mal, de unde au fost ridicate de jandarmi și încărcate în camioane, urmând să fie expertizate.

Vicepremierul Gabriel Oprea a preluat coordonarea operațiunilor de căutare a celor trei membri ai echipajului, care nu au fost încă găsiți, singurul supraviețuitor salvat fiind medicul Laura Vizitiu, internat în stare critică la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Constanța.

Elicopterul SMURD fusese achiziționat în 2013 de către Consiliul Județean Constanța printr-un program transfrontalier România-Bulgaria și a fost predat în urmă cu două luni către SMURD.

Un elicopter SMURD s-a prăbușit, luni, în lacul Siutghiol din stațiunea Mamaia.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanță Constanța, dr. Ionuț Cealera, a declarat că elicopterul SMURD transportase un bolnav la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, de la Tulcea, și pe drumul de întoarcere către baza de la Aeroportul Internațional Constanța — Mihail Kogălniceanu, pentru realimentarea cu combustibil, a pierdut din altitudine și a căzut în lacul Siutghiol.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa