Cum va fi vremea în perioada Paştelui

Iar la amiază maximele termice pornesc de la numai 13-14 grade în Oltenia şi pe litoral, însă ating 22 de grade generoase în nord-vestul ţării, spre Maramureş şi nordul Crişanei.

În Capitală şi vineri rătăcesc nori pe cer, din când în când mai scutură ploi, dar şi soarele strecoară câteva raze, aşa că până la amiază mercurul din termometre se ridică spre 16-17 grade.

Sâmbătă, temperaturile scad în vestul, centrul şi nordul ţării, astfel că la amiază, la scară întregii ţări, termometrele vor indică numai 10...11 grade în Dealurile de Vest, în timp ce în reigunile estice ale ţării vor fi şi câteva valori de 19-20 de grade.

Dar nu se anunţă o zi însorită, norii şi ploile sunt în continuare de interes pentru Oltenia, Banat şi Crişana, iar la nivel local şi pentru celellate regiuni. Abia în noaptea de Înviere, când în mare parte din ţară vor fi între 4 şi 8 grade Celsius, aria ploilor se restrânge către partea de sud-vest a ţării, iar în rest doar izolat pot să mai cadă, trecător, câţiva stropi. Iar vântul se arată şi el mai sprinten, mai ales în sud-est şi în zona de munte.

În Bucureşti, sâmbătă mai trenează norii, însă doar trecător scutură câteva picături de ploaie, cu vânt nu tocmai liniştit. Se mai iveşte însă şi soarele, aşa că până la prânz se adună aproximativ 18 grade în tremometre, exact cât ar trebui la această dată. Iar în noaptea de Înviere nu va fi foarte frig, abia spre dimineaţă temepratura scade spre 7 grade.

În vestul şi sud-vestul ţării prima zi a sărbatorilor pascale începe cu ploi la nivel local, dar treptat norii se risipesc şi ploaia se opreşte după prânz. În celellate regiuni, înnorările vor fi trecătoare şi numai izolat pot să cadă câţiva stropi de ploaie, vântul nu se agită nici el excesiv, ziua pare destul de placută, chiar dacă nu deplin însorită. Prin urmare, la amiază vor fi 14-15 grade în nord-vestul ţării, în timp ce în jumătatea estică a ţării se ating şi câteva valori de 19-20 de grade.

Iar în zilele următoare, meteorologii spun că temperaturile cresc de la o zi la alta, iar vremea se încălzeşte simţitor. În plus, şi soarele este tot mai prezent, şi abia spre mijlocul săptămânii viitoare revin ploi mai serioase.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul