Cum va fi vremea în perioada Paştelui

Cum va fi vremea în perioada Paştelui

Iar la amiază maximele termice pornesc de la numai 13-14 grade în Oltenia şi pe litoral, însă ating 22 de grade generoase în nord-vestul ţării, spre Maramureş şi nordul Crişanei.

În Capitală şi vineri rătăcesc nori pe cer, din când în când mai scutură ploi, dar şi soarele strecoară câteva raze, aşa că până la amiază mercurul din termometre se ridică spre 16-17 grade.

Sâmbătă, temperaturile scad în vestul, centrul şi nordul ţării, astfel că la amiază, la scară întregii ţări, termometrele vor indică numai 10...11 grade în Dealurile de Vest, în timp ce în reigunile estice ale ţării vor fi şi câteva valori de 19-20 de grade.

Dar nu se anunţă o zi însorită, norii şi ploile sunt în continuare de interes pentru Oltenia, Banat şi Crişana, iar la nivel local şi pentru celellate regiuni. Abia în noaptea de Înviere, când în mare parte din ţară vor fi între 4 şi 8 grade Celsius, aria ploilor se restrânge către partea de sud-vest a ţării, iar în rest doar izolat pot să mai cadă, trecător, câţiva stropi. Iar vântul se arată şi el mai sprinten, mai ales în sud-est şi în zona de munte.

În Bucureşti, sâmbătă mai trenează norii, însă doar trecător scutură câteva picături de ploaie, cu vânt nu tocmai liniştit. Se mai iveşte însă şi soarele, aşa că până la prânz se adună aproximativ 18 grade în tremometre, exact cât ar trebui la această dată. Iar în noaptea de Înviere nu va fi foarte frig, abia spre dimineaţă temepratura scade spre 7 grade.

În vestul şi sud-vestul ţării prima zi a sărbatorilor pascale începe cu ploi la nivel local, dar treptat norii se risipesc şi ploaia se opreşte după prânz. În celellate regiuni, înnorările vor fi trecătoare şi numai izolat pot să cadă câţiva stropi de ploaie, vântul nu se agită nici el excesiv, ziua pare destul de placută, chiar dacă nu deplin însorită. Prin urmare, la amiază vor fi 14-15 grade în nord-vestul ţării, în timp ce în jumătatea estică a ţării se ating şi câteva valori de 19-20 de grade.

Iar în zilele următoare, meteorologii spun că temperaturile cresc de la o zi la alta, iar vremea se încălzeşte simţitor. În plus, şi soarele este tot mai prezent, şi abia spre mijlocul săptămânii viitoare revin ploi mai serioase.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…