Două cutremure în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea

Două cutremure în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea

Două cutremure s-au produs duminică în judeţul Buzău, în zona seismică Vrancea, într-un interval de aproximativ patru ore, unul având magnitudinea de 3 grade pe scara Richter şi celălalt fiind de 2,8 grade.

Cutremurul cu magnitudinea de 3 grade s-a produs la ora 21.40, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 149 de kilometri şi a avut epicentrul în judeţul Buzău. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (34 de kilometri), Târgu Secuiesc (50 de kilometri), Vălenii de Munte (54 de kilometri), Săcele şi Râmnicu Sărat (56 de kilometri), potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul de 2,8 grade s-a produs la ora 17.26, la o adâncime de 149 de kilometri. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Buzău (36 de kilometri), Râmnicu Sărat (40 de kilometri), Mizil (45 de kilometri), Vălenii de Munte (47 de kilometri) şi Boldeşti-Scăeni (59 de kilometri).

Tot în judeţul Buzău, în zona seismică Vrancea, sâmbătă, la ora 18.55, s-a produs un cutremur de 3,2 grade pe scara Richter.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!