Fiul unui profesor din România, ridicat de FBI

Un tânăr abia întors în România din Statele Unite ale Americii, a fost săltat, joi seară de agenții FBI. El a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzații grave.

Fiul unui profesor din orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, a fost reținut aseară, într-un bar de pe faleza Dunării, în urma unei acțiuni de amploare a autorităților române, alături de agenți ai FBI. Mai înainte, preț de câteva ore, oamenii legii români și americani au percheziționat locuința familiei sale. Luis Cristian Bându, fiul profesorului de sport Ion Bându, a fost dus la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

 Din primele informații se pare că tânărul a trimis, în urmă cu o lună de zile, un colet din America în România, în care, pe lângă alte obiecte, a pus și o armă letală cu peste 700 de gloanțe. Surse din cadrul anchetei susțin că tatăl lui Luis Cristian ar fi refuzat să ridice coletul, care a fost reținut la poștă până ce fiul său s-a întors în țară, moment în care l-a preluat acesta. Arma şi muniţia au fost descoperite cu ocazia percheziţiilor. ”Clientul meu a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de contrabandă în formă calificată cu arme şi muniţii şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. El are permis de port-armă în America şi nu a cunoscut faptul că în România e infracţiune deţinerea unui astfel de pistol”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin citat de Express de Banat.


Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!