Fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu, adus la sediul DNA

Fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu, adus la sediul DNA

Fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu, trimis în judecată pentru mai multe fapte penale comise atât în mandatul de primar, cât și în cel de senator, a fost adus din arest, marți, la sediul DNA Ploiești, unde este așteptat și deputatul Sebastian Ghiță.

Potrivit unor surse judiciare, Bădescu este audiat în legătură cu o casă pe care ar fi primit-o cu titlul de gratuit de la deputatul Sebastian Ghiță, în schimbul unor finanțări de la primăria Ploiești.

Imobilul cu destinație de locuință, în valoare de peste un milion de lei, ar fi fost primit de edil ca mită, în schimbul acordării către Asociația Basket Club Asesoft Ploiești, susținută de deputatul Ghiță, a unei finanțări nerambursabile de la bugetul local, în cadrul unei selecții de proiecte.

Conform acelorași surse, Iulian Bădescu a achitat doar puțin peste 10% din valoarea casei, primită de la Ghiță prin intermediul societății Asesoft Internațional, pe care deputatul o controlează. Pentru acoperirea diferenței de plată, care reprezintă obiectul mitei, ar fi fost încheiată o promisiune fictivă de vânzare-cumpărare a imobilului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…