Fostul primar din Mangalia Claudiu Tusac, trimis în judecată de DNA

Fostul primar din Mangalia Claudiu Tusac, trimis în judecată de DNA

Mihai Claudiu Tusac, fost primar al municipiului Mangalia, a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Constanța, fiind acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese, în legătură cu acordarea unor contracte de asistență juridică.

În același dosar, a fost deferit justiției Laurențiu Iulian Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea, acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al DNA, remis miercuri AGERPRES, în perioada noiembrie 2010 — septembrie 2012, Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu Laurențiu Dumitrașcu, deși, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic.

În baza acestor contracte, Laurențiu Dumitrașcu urma să efectueze în beneficiul Primăriei Mangalia aceleași activități pe care le presta și în calitate de funcționar public, însă în schimbul unor remunerații de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul.

De menționat că, la baza efectuării plăților din fonduri publice către Laurențiu Dumitrașcu, nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate și recepționate.

Procurorii notează că, prin acțiunile sale, Claudiu Tusac a provocat Primăriei Mangalia un prejudiciu de 437.879 lei.

În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține lui Laurențiu Dumitrașcu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…