Hunedoara: Scandal între membrii unei organizații de mediu și constructorii unei microhidrocentrale

Hunedoara: Scandal între membrii unei organizații de mediu și constructorii unei microhidrocentrale

Două persoane au fost transportate la spitalul din orașul Hațeg în urma unui conflict izbucnit duminică după amiază, în localitatea hunedoreană Coroiești, comuna Sălașu de Sus, între un grup de militanți pentru protecția mediului și reprezentanții unei firme care intenționează să construiască o microhidrocentrală în zonă.

Potrivit primelor cercetări ale Poliției Hațeg, incidentul s-a declanșat după ce un bărbat de 40 de ani, din Hațeg, s-a deplasat duminică împreună cu patru membri ai unei organizații neguvernamentale de mediu în localitatea Coroiești, pentru a se documenta cu privire la construirea microhidrocentralei de acolo.

În sat, militanții de mediu s-au întâlnit cu reprezentantul firmei care dorește să realizeze investiția, un bărbat de 48 de ani ce era însoțit și acesta de mai multe persoane.

''Între grupul din care făceau parte reprezentanții ONG-ului și bărbatul în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societății comerciale din Deva care intenționează să construiască microhidrocentrala, (...) a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul în vârstă de 48 de ani și un activist de mediu au suferit vătămări corporale, fiind transportați la Spitalul Orășenesc Hațeg, pentru acordarea de îngrijiri medicale', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, subcomisar Bogdan Nițu.

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care au întocmit un dosar penal și continuă cercetările în vederea stabilirii circumstanțelor exacte în care s-a produs acest incident și pentru luarea măsurilor legale care se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa