MAE: Ancheta procuraturii în cazul alpinistului român decedat în Alpi s-a încheiat. Iulian Costache va fi adus în ţară

MAE: Ancheta procuraturii în cazul alpinistului român decedat în Alpi s-a încheiat. Iulian Costache va fi adus în ţară

Ancheta procuraturii în cazul alpinistului român Iulian Costache, decedat în Munţii Alpi, s-a încheiat, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe, subliniind că trupul neînsufleţit al acestuia va fi adus în ţară după obţinerea avizelor necesare.

MAE: Ancheta procuraturii în cazul alpinistului român decedat în Alpi s-a încheiat. Iulian Costache va fi adus în ţară

Potrivit MAE, Consulatul General al României la Torino a fost informat, la 18 august, despre producerea unui accident montan, în localitatea Courmayeur, din Munţii Alpi, soldat cu decesul unui cetăţean român.

În urma finalizării procedurilor legale de stabilire a cauzelor decesului, Consulatul de la Torino a procedat la emiterea certificatului de deces.

MAE mai precizează că ancheta procuraturii s-a încheiat şi urmează a fi obţinute avizele sanitare pentru transportarea trupului neînsufleţit în România.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează că Oficiul consular al României la Torino menţine legătura cu familia cetăţeanului român decedat, cu însoţitorii acestuia, precum şi cu autorităţile locale implicate, în vederea asigurării în continuare a asistenţei de specialitate.

Potrivit unor surse locale, Iulian Costache, în vârstă de 34 de ani, este căsătorit şi este originar din Mangalia. Tânărul era angajat al companiei Magellan Shipping.

Un alpinist român a murit după ce a căzut pe versantul italian al masivului Mont Blanc, la frontiera dintre Franţa şi Italia, a relatat, la 19 august, site-ul AostaSera.it.

Conform AostaSera.it, românul Iulian Costache a căzut în prăpastie după ce a escaladat vârful Punta Walker, care are altitudinea de 4.208 metri.

Bărbatul a căzut în gol circa 200 de metri, lovindu-se de stânci.

"Eu mergeam în faţa lui, l-am auzit ţipând, m-am uitat şi nu l-am mai văzut", le-a spus autorităţilor un prieten al alpinistului, precizând că incidentul a avut loc în timp ce se aflau în zona refugiului montan Boccalatte, la altitudinea de 2.803 metri.

Potrivit autorităţilor, alpinistul român a murit pe loc. Corpul său a fost preluat de salvamontişti şi transportat în Courmayeur, localitate italiană situată la frontiera cu Franţa.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

4 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

5 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni