Mai mulți primari, înșelați de falși procurori DIICOT

Mai mulți primari, înșelați de falși procurori DIICOT

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din Galați, Vrancea și Constanța au efectuat două percheziții într-un penitenciar și șase percheziții în locații de pe raza județului Constanța, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări, din care fac parte și deținuți, care a înșelat mai mulți primari și administratori ai unor societăți comerciale. Potrivit unui comunicat al IGPR, gruparea era formată din 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, dintre care 3 erau deținuți.

În perioada martie-aprilie 2015, deținuții au apelat telefonic primari ai unor localități din mai multe județe, prezentându-se, în mod fals, ca fiind procurori DIICOT.

Sub pretextul unor cercetări efectuate cu privire la fraude, deținuții le-au solicitat primarilor date referitoare la toate cardurile de credit sau debit personale și ale membrilor familiei pe care ulterior le-au utilizat pentru a face comenzi online pe site-uri de comerț electronic din România.

Totodată, deținuții au solicitat ca bunurile achiziționate să fie trimise unor complici aflați în diferite localități de pe raza județului Constanța.

Din cercetări a rezultat că deținuții au apelat telefonic și administratori ai unor societăți comerciale care dețin terminale paypoint și, inducând-i în eroare în același mod, și anume că se efectuează cercetări într-un dosar penal, le-au solicitat să se prezinte de urgență la sediul Parchetului din localitate.

Ulterior, inculpații au contactat angajații acelorași societăți comerciale și, sub pretextul unor verificări tehnice cu privire la terminalul paypoint, le-au solicitat să opereze tranzacții, în scopul obținerii unor coduri de reîncarcare prepay. Codurile de reîncărcare au fost furnizate apoi altor membri ai grupării, pentru a fi valorificate.

Din investigațiile efectuate rezultă că prin acest mod de operare a fost creat un prejudiciu de peste 50.000 lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Compartimentul Operațiuni Speciale Vrancea, acțiunea fiind realizată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Vrancea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 VIDEO Ca orice român obișnuit, Udrea și-a sărbătorit fetița care a împlinit doi ani la Disneyland Paris...