Managerul Spitalului Județean Ploiești, arestat preventiv; decizia nu e definitivă

Managerul Spitalului Județean Ploiești, arestat preventiv; decizia nu e definitivă

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești, Alexandru Băloi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de luare de mită, decizia instanței nefiind definitivă.

*DNA: Managerul Spitalului Județean Ploiești, reținut; va fi prezentat instanței pentru arestare preventivă

Magistrații Tribunalului București au admis, joi seară, propunerea procurorilor DNA și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele managerului SJU Ploiești, Alexandru Băloi.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Băloi a fost reținut în cursul zilei de miercuri, după ce a fost prins în București în flagrant în timp ce primea mită de la un om de afaceri.

Potrivit DNA, în perioada aprilie 2014 — iulie 2015, Alexandru Băloi a primit de la un om de afaceri, denunțător în cauză, în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menționată.

"Mai mult, inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor. Din conținutul probatoriului a rezultat faptul că foloasele necuvenite, remise inculpatului Băloi în perioada respectivă, se ridică la suma totală de circa 6.500 lei și au fost remise în trei tranșe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societății atât din punct de vedere al datei, cât și al procentului — circa 20% din valoarea facturilor achitate", se arată într-un comunicat al DNA.

DNA precizează că, în același context, managerul spitalului a primit miercuri de la martorul denunțător 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

La aceeași dată, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra managerului SJU Ploiești fiind găsită suma de 3.000 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Medicul Alexandru Băloi este din martie 2014 managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cea mai mare unitate sanitară din Prahova, care la sfârșitul lui 2013 a fost implicată într-un scandal legat de modul de desfășurare a activității în urma căruia fostul director Adrian Strâmbeanu a renunțat la funcție.

Anterior, Băloi a ocupat funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Prahova, fiind apoi detașat ca director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Îmi plac practicile sexuale neobișnuite” / Scandal la admiterea în magistratură, CSM, chemat să intervină

2 Primele detalii despre uciderea pilotului rus

3 Transnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia / „Pe 29 februarie Putin va anunța acest lucru”

4 Tace și face...

5 De citit...