Motivarea instanţei în dosarul transferurilor: Fraţii Becali, ajutaţi în planul infracţional de Cristian Borcea

Motivarea instanţei în dosarul transferurilor: Fraţii Becali, ajutaţi în planul infracţional de Cristian Borcea

Ioan Becali a fost iniţiatorul şi principalul beneficiar al planului infracţional, împreună cu fratele său Victor, iar o contribuţie esenţială a avut-o Cristian Borcea, datorită funcţiilor sale de conducere la Dinamo, arată Curtea de Apel Bucureşti, în motivarea deciziei din dosarul transferurilor.

Cristi Borcea (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

În documentul citat se precizează că "la individualizarea judiciară a pedepselor ce vor fi aplicate inculpaţilor, Curtea are în vedere atât criteriile prevăzute de art. 72 din Codul penal din 1969, cât şi cele prevăzute de art. 74 din Codul penal, reţinând limitele de pedeapsă prevăzute de textele de lege incriminatoare, împrejurările concrete în care faptele au fost săvârşite, gradul ridicat de pericol social ce caracterizează astfel de fapte, rolul şi contribuţia fiecăruia dintre inculpaţi în activitatea infracţională, urmarea socialmente periculoasă produsă, dar şi persoana şi conduita inculpaţilor".

Astfel, notează judecătorii, în privinţa inculpaţilor Ioan Becali, Cristian Borcea şi Victor Becali, Curtea are în vedere perioada foarte întinsă a activităţii infracţionale, numărul mare al actelor materiale cu referire la toate infracţiunile săvârşite în formă continuată, multitudinea de infracţiuni săvârşite în concurs real, valoarea extrem de mare a prejudiciului infracţional cauzat şi modalitatea şi împrejurările concrete de comitere a faptelor - forma extrem de elaborată în care inculpaţii au conceput şi au pus în aplicare planul infracţional, faptul că inculpatul Becali Ioan a fost iniţiatorul şi principalul beneficiar, împreună cu inculpatul Victor Becali, al acestei activităţi ilicite, în cadrul căreia inculpatul Borcea a avut o contribuţie esenţială, determinată de funcţiile de conducere deţinute în cadrul clubului Dinamo Bucureşti.

"Inculpaţii Copos Gheorghe, Stoica Mihai, Pădureanu Jean şi Neţoiu Gheorghe au deţinut poziţii importante în cadrul cluburilor de fotbal pe care le-au prejudiciat prin faptele de înşelăciune, însă aceştia, ca şi inculpatul Popescu Gheorghe, au avut o activitate infracţională mai redusă decât cea a inculpaţilor Becali Ioan, Borcea Cristian şi Becali Victor. Curtea va ţine seama şi de faptul că inculpatul Pădureanu Jean are o vârstă înaintată şi o stare de sănătate şubredă – împrejurări, de altfel, existente şi la data faptelor, a acoperit o parte din prejudiciu, iar prin depoziţiile sale, a contribuit la stabilirea situaţiei de fapt, chiar dacă nu a recunoscut săvârşirea faptelor", se mai arată în motivare.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…