Nicușor Dan: Sorin Oprescu, capul corupției din Primăria Capitalei, trebuie să demisioneze chiar astăzi

Nicușor Dan: Sorin Oprescu, capul corupției din Primăria Capitalei, trebuie să demisioneze chiar astăzi

Președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Nicușor Dan, afirmă că primarul general Sorin Oprescu, "capul corupției din Primăria Capitalei, trebuie să demisioneze chiar astăzi" și susține că reținerea edilului pentru corupție confirmă demersul Uniunii de a strânge semnături pentru demiterea acestuia.

"La sfârșitul lunii iulie am făcut o analiză a activității celor 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, în care am subliniat amploarea fenomenului corupției la nivelul acestei instituții.

Le-am cerut atunci bucureștenilor să vină alături de noi și să ne susțină în demersul nostru de a strânge semnături pentru demiterea lui Oprescu. Reținerea de către DNA a Primarului General pentru infracțiuni grave de corupție legitimează acțiunea noastră de a-l demite pe edilul Capitalei. Salutăm efortul DNA de a tăia capul caracatiței corupției din Primăria Generală și susținem campania de curățenie începută de procurorii anticorupție la nivelul administrației. Sorin Oprescu, capul corupției din Primăria Capitalei trebuie să demisioneze chiar astăzi", declară Nicușor Dan, citat într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

El spune că USB va continua ''lupta cu administrația coruptă din primăriile din București'' și pledează pentru ''o resetare generală''.

"Vom continua să vorbim de cheltuirea nejustificată a banului public, de încălcarea legilor, de ineficiența serviciilor publice. Suntem obligați să aducem în administrația publică din București un alt tip de oameni, din afara politicii, profesioniști în domeniile lor, care cunosc problemele Bucureștiului, respectă legea și comunitatea locală", adaugă Nicușor Dan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu