Oprea, AUDIAT la Parchet

Oprea, AUDIAT la Parchet

Gabriel Oprea a ajuns la Parchetul General unde va fi audiat. Vicepremierul trebuie să explice ce s-a întâmplat în seara în care a murit poliţistul de la Rutieră. Potrivit unor surse judiciare, anul acesta, poliţiştii i-ar fi deschis calea ministrului de Interne de 1.500 de ori. Şi ar fi vorba doar de "urgenţele" din Capitală ale vicepremierului.

Potrivit legii, beneficiază de coloană oficială doar președintele, premierul și președinții celor două camere ale Parlamentului. Alți demnitari pot merge cu coloană oficială doar în situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență.

Ieri, şoferul şi aghiotantul ministrului de Interne au ajuns şi ei în faţa procurorilor. De asemenea, au fost audiaţi şi colegii şi şefii lui Bogdan Gigină.

Procurorii bucureşteni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz.

Moartea agentului Bogdan Gigină
Accidentul s-a petrecut pe bulevardul Ştirbei Vodă din Bucureşti. Pe o ploaie măruntă, agentul de la Brigada Rutieră avea misiunea de a fluidiza traficul, pentru trecerea unei coloane oficiale. Poliţistul a căzut cu motocicleta într-o groapă de câţiva metri adâncime, săpată pentru o lucrare la reţeaua de gaze.

Medicii care au intervenit la locul accidentului l-au găsit pe poliţist în stop cardio-respirator. Casca sa era distrusă la marginea gropii.

Poliţistul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Universitar din Capitală, dar doctorii nu au putut face nimic ca să-i salveze viaţa. Agentul care a murit avea 28 de ani şi lucra de opt ani la Brigada Rutieră.

Nu este singurul accident în care a fost implicat un polițist din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Potrivit unor surse Digi24, în 21 septembrie, un agent a fost acroșat de o mașină pe Calea Victoriei și a fost rănit ușor. El ar fi acum în concediu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?