Patriarhul Daniel: Nașterea Domnului ne arată cât de mult prețuiește Dumnezeu copiii

Patriarhul Daniel: Nașterea Domnului ne arată cât de mult prețuiește Dumnezeu copiii

Nașterea Domnului arată cât de mult prețuiește Dumnezeu copiii, a subliniat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în predica rostită la Sfânta Liturghie oficiată vineri la Catedrala Patriarhală, la sărbătoarea Crăciunului.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO .

"În mod deosebit, însă, Nașterea Domnului ne arată cât de mult prețuiește Dumnezeu copiii. Copilul sau Pruncul Iisus este binecuvântare pentru toți copiii care se nasc. Este binecuvântare pentru toate familiile care dau naștere la copii. Este binecuvântare pentru toți părinții, care cu dragoste cresc copiii în credință ca pe-un dar al lui Dumnezeu pe care ei îl cultivă spre a deveni cetățeni ai raiului, ai Împărăției Cerurilor", a afirmat Patriarhul BOR.

Înaltul ierarh a săvârșit slujba Sfintei Liturghii împreună cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, și cu părintele Qais, episcop de Erzurum.

Potrivit Întâistătătorului BOR, "Hristos Domnul nu vine doar pentru mântuirea sufletului, ci și pentru mântuirea trupului și pentru sfințirea întregii lumi pe care Dumnezeu a creat-o ca dar al iubirii Sale pentru oameni".

El a îndemnat la oferirea de daruri copiilor, precum și celor săraci, bătrânilor, celor bolnavi.

"În această perioadă noi oferim daruri pentru că am înțeles că rostul vieții pe pământ este cultivarea iubirii milostive. Iubirea milostivă este cea care dăruiește; iubirea posesivă este cea care stăpânește, care răpește, care smulge de la celălalt ceva, nu oferă. Și deci această sărbătoare ne îndeamnă să fim darnici, mai ales cu copiii. Cu copiii din jurul nostru, dar și cu cei care sunt orfani, săraci, necăjiți, fără părinți sau ai căror părinți i-au abandonat. Dar oferim daruri și celor bolnavi, celor bătrâni, celor pe care nu-i mai iubește nimeni. Noi vrem să le arătăm că Hristos Domnul totuși îi iubește. Noi doar devenim mâinile iubirii milostive a lui Hristos față de cei care sunt neglijați, însingurați sau uitați", a spus Patriarhul Daniel.

La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul a urat sănătate, bucurie, ajutor de la Dumnezeu și mântuire, precum și spor de fapte bune tuturor celor care poartă numele de Cristian, Cristina, Cristinel sau Cristi.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro