Peste 2.000 de televizoare şi aparate de aer condiţionat fără acte de provenienţă, depistate de DGAF

Peste 2.000 de televizoare şi aparate de aer condiţionat fără acte de provenienţă, depistate de DGAF

Peste 2.000 de televizoare LCD şi aparate de aer condiţionat fără acte de provenienţă, în valoare de 1,7 milioane de lei, au fost depisate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), după ce au fost descărcate la o firmă localizată în vecinătatea autostrăzii A1.

Peste 2.000 de televizoare şi aparate de aer condiţionat fără acte de provenienţă, depistate de DGAF (Imagine: Liviu Maftei / Mediafax Foto)

În perioada 25 - 29 aprilie 2014, inspectorii antifraudă fiscală au monitorizat traficul rutier de mărfuri achiziţionate intracomunitar, se arată într-un comunicat al DGAF.

Inspectorii au identificat o firmă localizată în vecinătatea autostrăzii A1 unde au fost descărcate şi depozitate 840 aparate de aer condiţionat marca Vortex şi 1.185 televizoare LCD-LED marca AKAI fără acte legale de provenienţă.

Pentru neregulile constatate, inspectorii antifraudă au dispus confiscarea produselor electronice în valoare de 1,7 milioane de lei şi aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei.

De asemenea, inspectorii DGAF au identificat, în perioada menţionată, cinci autotrenuri care transportau aproximativ 100 tone de marfă din Ungaria (îmbrăcăminte şi încălţăminte de sezon) fără acte legale de provenienţă. Autotrenurile erau pe cale de a fi descărcate în depozitele a două firme, care au patroni de origine chineză. Pentru sancţionarea celor două firme destinatare s-a dispus amendarea contravenţională cu 40.000 lei şi confiscarea mărfurilor.

Marfa are o valoare de piaţă de 2,5 milioane lei (550.000 euro) şi urma a fi comercializată în complexurile comerciale Doraly şi Dragonul Roşu, din judeţul Ilfov.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu