Plângerea Asociației 21 Decembrie împotriva clasării dosarului Revoluției - respinsă

Plângerea Asociației 21 Decembrie împotriva clasării dosarului Revoluției - respinsă

Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a anunțat vineri că plângerea la decizia de clasare a dosarului Revoluției a fost respinsă de Parchetul Militar. Mărieș a cerut, într-o conferință de presă, demisia șefului Parchetului Militar, Ion Vasilache, a procurorului general Tiberiu Nițu și a agentului guvernamental la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Horațiu Radu, și a precizat că va ataca decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Horațiu Radu și-a permis să țină mai bine de șase luni documentele care au fost remise de la Parchetul General către Ministerul de Externe pentru a ajunge la Curtea Europeană", a spus Mărieș.

La rândul său, avocatul Antonie Popescu a explicat că plângerea Asociației a fost respinsă ca inadmisibilă deoarece aceasta nu ar fi avut calitate de victimă recunoscută de CEDO.

"În felul acesta, confundă noțiunea de persoană interesată în a face plângere cu noțiunea de victimă. Este la mintea cocoșului că Asociația, fondată ulterior, nu putea avea aceeași calitate de victimă cu domnul Mărieș, care participase la evenimentele din decembrie în mod direct", a arătat Antonie Popescu.

El a mai spus că soluția de clasare este o sfidare a CEDO de către șeful Parchetului Militar, Ion Vasilache.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Parchetelor Militare au clasat, pe 23 octombrie, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea și lipsirea de libertate a unor persoane, precum și distrugerea unor bunuri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…