Plângerea Asociației 21 Decembrie împotriva clasării dosarului Revoluției - respinsă

Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a anunțat vineri că plângerea la decizia de clasare a dosarului Revoluției a fost respinsă de Parchetul Militar. Mărieș a cerut, într-o conferință de presă, demisia șefului Parchetului Militar, Ion Vasilache, a procurorului general Tiberiu Nițu și a agentului guvernamental la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Horațiu Radu, și a precizat că va ataca decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Horațiu Radu și-a permis să țină mai bine de șase luni documentele care au fost remise de la Parchetul General către Ministerul de Externe pentru a ajunge la Curtea Europeană", a spus Mărieș.

La rândul său, avocatul Antonie Popescu a explicat că plângerea Asociației a fost respinsă ca inadmisibilă deoarece aceasta nu ar fi avut calitate de victimă recunoscută de CEDO.

"În felul acesta, confundă noțiunea de persoană interesată în a face plângere cu noțiunea de victimă. Este la mintea cocoșului că Asociația, fondată ulterior, nu putea avea aceeași calitate de victimă cu domnul Mărieș, care participase la evenimentele din decembrie în mod direct", a arătat Antonie Popescu.

El a mai spus că soluția de clasare este o sfidare a CEDO de către șeful Parchetului Militar, Ion Vasilache.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Parchetelor Militare au clasat, pe 23 octombrie, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea și lipsirea de libertate a unor persoane, precum și distrugerea unor bunuri. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

4 VICE / Securitatea națională, în pericol. Suspiciuni de acordare ilegală a cetățeniei române la Autoritatea Naț…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!