Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, dus în arest preventiv

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, dus în arest preventiv

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Cristian Adomniței, a părăsit joi seară sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a fost urcat într-o mașină după ce procurorii l-au audiat timp de mai bine de cinci ore în cursul zilei. Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Adomniței a fost audiat joi la Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași.

Procurorii au reținut în același dosar trei persoane — Popa Letiția, Irimescu Carmen, Jinga Teodora Cristina — pentru abuz în serviciu.

La 15 aprilie, procurorii au efectuat percheziții în 21 de locații situate în municipiul Iași, cele mai multe fiind la CJ Iași. Ancheta vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2015.

Conform procurorilor, contractul încheiat cu societatea Laser Co prevedea 16 acțiuni de promovare a Iașiului contra sumei de 335.000 lei. Din cele 16 prevederi, numai 11 puncte au fost onorate, deși a fost achitată întreaga sumă.

Sursele au subliniat că auditul intern al instituției a sesizat neregulile, subordonații aducându-i la cunoștință șefului CJ Iași, Cristian Adomniței, dar acesta ar fi fost nemulțumit de constatări și ar fi amenințat că va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoștința publicului și în presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro