Sebastian Ghiță, Vlad Cosma și Mircea Cosma au făcut plângere împotriva controlului judiciar

Sebastian Ghiță, Vlad Cosma și Mircea Cosma au făcut plângere împotriva controlului judiciar

Deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma și președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, urmăriți penal în dosarul fraudării de fonduri europene în care este arestat preventiv cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, au formulat plângere împotriva măsurii controlului judiciar dispusă față de ei de procurorii anticorupție.

Potrivit site-ului oficial al Înaltei Curți de Casație și Justiție, cei trei au formulat joi plângeri împotriva măsurii controlului judiciar, acțiunile lui Mircea și Vlad Cosma urmând a fi judecate vineri de instanța supremă, în timp ce pentru acțiunea formulată de Sebastian Ghiță a fost acordat termen pentru data de 24 februarie.

Procurorii DNA Ploiești au dispus marți începerea urmăririi penale sub control judiciar față de Sebastian Ghiță și Vlad Cosma sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, iar față de Mircea Cosma pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat și pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

În același dosar, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile în cazul omului de afaceri Liviu Munteanu, acuzat de aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscală și schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta sau în numele ei.

Inițial, Liviu Munteanu fusese reținut, însă anchetatorii nu au mai cerut arestarea preventivă a acestuia în contextul în care, conform unor surse judiciare, el și-ar fi recunoscut faptele.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri seară arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Iulian Herțanu, precum și a omului de afaceri Vladimir Răzvan Ciorbă.

De asemenea, magistrații instanței supreme au dispus măsura controlului judiciar în cazul fostului consilier județean Mihail Coman, în prezent angajat în funcția de consilier al directorului SC Hidro Prahova, decizia nefiind definitivă.

Totodată, directorul de la SC Grossmann Engineering Group, Ilie Drăgan, va fi prezentat vineri Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce a fost reținut în dosarul lui Iulian Herțanu, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta sau în numele ei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...