Senatorul Dian Popescu a demisionat din PNL și se va înscrie în ALDE

Senatorul Dian Popescu a demisionat din PNL și se va înscrie în ALDE

Senatorul Dian Popescu a declarat luni pentru AGERPRES că și-a dat demisia din PNL Gorj și se va înscrie în ALDE, afirmând că acesta este singurul partid care "respectă valorile liberale și care ține foarte mult la democrație".

"Mi-am dat demisia din PNL și mă voi înscrie cu declarație în plenul Senatului astăzi (luni n.r.) în ALDE. Am fost o voce critică la derapajele PNL de la democrație, de la valorile liberalismului, am fost o voce critică la numirea celor doi copreședinți ai PNL la Gorj după ce eu m-am autosuspendat, respectând deciziile partidului, dar partidul se pare că are o altă direcție, nu o direcție a unor valori. De aceea consider că ALDE este singurul partid care a rămas pe dreapta eșicherului politic, care respectă valorile liberale și care ține foarte mult la democrație", a precizat Dian Popescu.

Pe de altă parte, PNL a anunțat că senatorul Dian Popescu a demisionat din partid după ce a fost exclus de filiala Gorj.

Liberalii arată într-un comunicat remis, luni, AGERPRES că Biroul Politic Județean al PNL Gorj a propus excluderea din partid a senatorului Dian Popescu.

"Demisia din PNL a senatorului Dian Popescu a survenit după ce a fost exclus din partid de filiala Gorj", arată sursa citată.

PNL precizează că senatorul Dian Popescu nu corespunde criteriilor de integritate ale PNL, iar demisia sa din partid trebuie corelată și cu acest aspect.

"Senatorul Dian Popescu a fost condamnat pentru fapte de corupție, acesta fiind și motivul pentru care a pierdut conducerea filialei Gorj", mai arată liberalii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!