Sindicaliștii din administrație au încheiat protestul; în luna iunie s-ar putea intra în grevă generală

Sindicaliștii din administrație au încheiat protestul; în luna iunie s-ar putea intra în grevă generală

Cei peste 500 de membri ai Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA), care au participat miercuri, de la ora 10,00, la un miting de protest în Piața Victoriei, au încheiat la ora 11,45 acțiunea revendicativă, fără să se înregistreze incidente deosebite.

Sindicaliștii au ieșit în stradă pentru a solicita creșteri salariale pentru salariații din administrația publică locală din România, dar și reglementarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă.

'Pe parcursul protestului, am fost să depunem o listă cu revendicări la Registratura Guvernului. Din păcate, nu am fost primiți la discuții de către autorități, paznicii de la intrare motivând că factorii responsabili nu se află în clădire. Ca urmare, le transmitem guvernanților că noi i-am ales și tot noi îi putem schimba, la viitoarele alegeri. Obiectivul nostru vizează realizarea unei politici unitare pentru toți bugetarii, astfel încât tichetele de masă și de vacanță să poată fi acordate întregului personal din administrație. De asemenea, dorim creșterea salariului pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice', a declarat Bogdan Hossu, președintele Confederației Naționale Sindicale 'Cartel Alfa'.

Acesta a precizat, totodată, că acțiunea de protest ar putea fi urmată de o grevă generală pe termen nelimitat în luna iunie, în administrația publică locală din România, dacă Guvernul nu va rezolva revendicările sindicaliștilor.

'Dacă Guvernul României va adopta în continuare aceeași atitudine sfidătoare față de problemele salariaților, se va demara procedura pentru organizarea grevei generale pe termen nelimitat în administrația publică locală din România, în luna iunie', a mai spus Bogdan Hossu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante