Starea răniților în tragedia din Colectiv: 83 de răniți, încă internați în București. 15 sunt în stare critică, 6 în stare gravă.

Ultimele date referitoare la starea victimelor din Clubul Colectiv indica un numar de 83 de persoane ranite inca internate, luni, in spitalele din Bucuresti, dintre care 15 sunt in stare critica, sase in stare grava si 61 sunt stabilizati. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, toti cei 10 raniti in incendiul din Colectiv care au fost transferati duminica au ajuns cu bine in Marea Britanie si Norvegia, informeaza Mediafax.

In spitalele din Capitala sunt internate, luni, 83 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt in stare critica, sase in stare grava si 61 sunt stabilizati. Dintre cei 83 de raniti, la Spitalul de Arsi sunt 17 pacienti, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 16, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfantul Ioan" - 6, la Spitalul Elias - 8, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfantul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenta - 10, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit in 5 noiembrie pentru ca nu se simtea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineata.

Toti cei 10 raniti in incendiul din Colectiv care au fost transferati duminica au ajuns cu bine in Marea Britanie si Norvegia, medicii din Londra care i-au asteptat la aeroport fiind impresionati de modul in care au fost transportati, a declarat luni pentru Mediafax secretarul de stat Raed Arafat.

"Am avut cativa pacienti in stare critica, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toti au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au asteptat la aeroport au fost impresionati de felul in care au fost transportati. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars in stare critica, au spus medicii englezi", a declarat Raed Arafat.

Dintre pacientii transferati duminica de la spitale din tara in unitati sanitare, cei aflati in stare critica au ramas toti in Marea Britanie, a mai spus secretarul de stat. Raed Arafat a precizat ca luni are inalnire cu alte echipe de doctori din Germania si Franta, pentru a se stabili daca alti raniti vor putea fi transportati in strainatate sau raman sa ii ingrijeasca in tara.

Potrivit unor surse medicale, in Marea Britanie au fost transferati duminica, cu aeronava NATO, in jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu si Elena Nitu - de la Spitalul de Arsi, Iulian Rob, Vladut Roberto si Tudor Golu - de la Spitalul Universitar de Urgenta, Corina Gabriela Ionita - de la Spitalul Elias, Cristian Raducanu si Costin Dumitrache - de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi - Spitalul Floreasca, iar in Norvegia a ajuns Marius Fratoaica - de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Tot duminica, la ora 17.00, a fost transferat spre un spital din Israel Catalin Mircea Ilnitchi, care era internat la Spitalul Floreasca.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări