ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 12 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 12 DECEMBRIE

Numărul localităților afectate de inundații în județul Giurgiu a ajuns la 15, iar trei drumuri județene și patru drumuri comunale sunt acoperite de ape pe diferite porțiuni, în urma inundațiilor produse.

* Aproximativ 40 de localități din județul Teleorman rămân afectate din cauza inundațiilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "A.D. Ghica", Gelu Dragomir, 41 de persoane sunt evacuate, 264 de case sunt inundate, 22 de obiective socio-economice sunt afectate și în aceeași situație se regăsesc 938 de grădini/curți/gospodării, 943 de anexe, 16 poduri, 189 de podețe, 35 de beciuri, drumuri județene, comunale și 3.154 de fântâni.

* Zece localități din județul Vaslui au rămas fără energie electrică din cauza problemelor apărute la liniile de medie tensiune. Potrivit reprezentanților E-On, problemele au apărut în urma depunerii de gheață pe fire, dar și după ce crengile mai multor copaci s-au rupt din cauza gheții depuse și au distrus în cădere firele rețelelor electrice.

* Consilierul județean Mihai Seplecan, co-președinte executiv al PNL Cluj, va acționa în judecată Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne și Prefectura pentru că nu organizează alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, post vacantat prin arestarea fostului președinte, Horea Uioreanu.

* Organizația județeană a Partidului Mișcarea Populară Sibiu cere public demisia lui Ioan Cindrea din funcția de președinte al Consiliului Județean, după ce acesta a fost condamnat miercuri de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar.

* Polițiștii covăsneni au confiscat peste 30 de pomi de Crăciun și și-au intensificat controalele pentru depistarea tăierilor ilegale. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Nicoleta Marin, a precizat vineri că polițiștii din comuna Zagon au identificat patru persoane care au tăiat fără drept 32 de brazi pe care i-au transportat la locuințele lor în vederea comercializării către diferite persoane fizice.

* Prețul cartofului înregistrat în Harghita este cel mai mic din ultimii 20 ani, iar producătorii se plâng că vând în pierdere și că există riscul să dea faliment.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

4 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși