ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 4 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 4 NOIEMBRIE

Principala opțiune a coaliției de guvernare pentru funcția de premier după 18 noiembrie este Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți, la Palatul Parlamentului, premierul Victor Ponta. El nu a exclus alte două nominalizări: prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Florin Georgescu, și directorul SRI, George Maior.

* Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obținut 40,44% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul ACL, Klaus Iohannis, 30,37%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din toate secțiile de votare.

* Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care prevede creșterea cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2015 a salariilor personalului din sistemul sanitar aferent rețelelor aflate în subordinea MS, MApN și MAI, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. El a adăugat că, potrivit unui calcul estimativ, de creșterea salarială anunțată vor beneficia 300 de mii de persoane.

* Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevede dublarea indemnizațiilor pentru persoanele persecutate din motive politice de regimul comunist, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

* Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a declarat că le-a propus reprezentanților BEC ca declarația pe proprie răspundere să fie pusă la dispoziție alegătorilor pe internet înainte de ziua votului și să fie semnată în fața președintelui secției de votare.

* Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta, anunță că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, îl va numi pe fostul șef al SIE Teodor Meleșcanu consilier pe probleme de securitate națională.

* Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, susține că formatul propus de contracandidatul său, Victor Ponta, pentru dezbateri este inadmisibil și îi cere acestuia să mandateze echipa care să negocieze cu staff-ul său condițiile de desfășurare a unei confruntări electorale reale, pe un teren neutru și cu teme propuse de jurnaliști.

* Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat că premierul Victor Ponta pune în pericol plata pensiilor, susținând că acesta nu are sprijinul unei dezvoltări economice care să permită creșterea numărului de salariați și a salariului mediu pe economie.

* Președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că a primit mandat din partea colegilor de partid să îl susțină în turul al doilea al alegerilor prezidențiale pe candidatul PSD-UNPR-PC.

* Secretarul general al UNPR, Neculai Onțanu, a declarat că UNPR și PRM au încheiat un protocol de colaborare pentru susținerea candidaturii lui Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidențiale.

* Fostul șef al SIE Teodor Meleșcanu recomandă electoratului care i-a acordat încrederea în primul tur să-l susțină în continuare pe Victor Ponta.

* Curtea Constituțională a României a decis repunerea pe rol, pe data de 9 decembrie, a excepției de neconstituționalitate referitoare la dispozițiile privind incompatibilitatea aleșilor locali cu funcția de reprezentant în adunările generale ale societăților comerciale de interes local.

* Primele autoturisme Dacia Duster pentru Ministerul Afacerilor Interne achiziționate prin Programul Rabla ajung miercuri la sediul ministerului. MAI a anunțat că va cumpăra până la sfârșitul lunii noiembrie 450 de autoturisme Dacia Duster.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...