ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 28 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 28 OCTOMBRIE

Aproape jumătate din transporturile de material lemnos, verificate în ultimele două săptămâni la punctele fixe de control din județul Argeș, erau efectuate fără respectarea legii, conform datelor prezentate marți de prefectul Mihai Oprescu.

* Senatorul PSD Trifon Belacurencu a făcut marți un apel către ceilalți parlamentari din județul Tulcea pentru a identifica modalități de sprijinire a agenților economici astfel încât aprovizionarea pe timp de iarnă a localităților izolate din Delta Dunării să nu fie afectată.

* Modernizarea drumului județean DJ 178 Ilișești — Ciprian Porumbescu, o investiție în valoare de 28,65 milioane lei finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2007—2013, ar putea fi finalizată în acest an, cu patru luni înaintea termenului prevăzut în contract, a declarat, marți, președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

* Peste o jumătate de miliard de euro vor fi investiți de Consiliul Județean Vâlcea pentru refacerea de drumuri și poduri afectate, a declarat marți, pentru AGERPRES, președintele instituției, Ion Cîlea.

* Conducerea Primăriei municipiului Târgu-Jiu va înființa, începând cu anul viitor, un serviciu de pompieri voluntari, a declarat marți, într-o conferință de presă, primarul Florin Cârciumaru.

* Aproximativ 7.000 de apartamente din Ploiești care sunt conectate la sistemul centralizat de încălzire nu primesc, în prezent, căldură din cauza datoriilor înregistrate către Dalkia Termo Prahova, societatea ce furnizează agent termic în oraș.

* Peste jumătate din locurile de cazare oferite de pensiunile și hotelurile din Rânca au fost rezervate până în prezent de turiștii care vor să petreacă sărbătorile de iarnă în respectiva zona montană, mare parte din ei fiind de peste hotare, a declarat marți președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, Constantin Pănescu.

* Un număr de 13 din cele peste 800 de monumente istorice din județul Buzău se află în stadii avansate de restaurare, urmând să intre în circuitul turistic în cursul acestui an, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul Direcției pentru Cultură Buzău, Constantin Cățoi.

AGERPRES / (AS — autor: Ștefan Gabrea, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...