ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 30 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 30 OCTOMBRIE

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Hunedoara, că România are nevoie de producția de energie electrică în termocentrale pentrru a-și putea atinge obiectivul de a fi independentă din punct de vedere energetic.

Foto: (c) LIVIU SOVA/ AGERPRES FLUX

* Produsul Intern Brut al României va crește în acest an cu peste 3% ca urmare a atragerii fondurilor europene, a declarat, joi, la Botoșani, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

* Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi, la Constanța, că până pe 31 octombrie toți fermierii vor primi plățile unice pe suprafață, menționând că subvenția pentru motorină pe trimestrul doi a fost achitată, sumele fiind virate în conturile agricultorilor, în timp ce, din 30 octombrie, au început plățile rentelor viagere — tranșa a doua.

* Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a anunțat joi, într-o conferință de presă susținută la Brașov, că la sfârșitul lunii septembrie 2014 s-au înregistrat 5.780.000 de contracte active de muncă, acest lucru însemnând tot atâtea contribuții la bugetul asigurărilor sociale din care se alimentează, prin completare de la bugetul de stat, sistemul public de pensii.

* Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a declarat joi, la Târgu Mureș, că noul Cod Silvic trebuie să fie cât mai restrictiv, iar varianta actuală, în care sunt prevederi importante referitoare la evitarea unor monopoluri și la evitarea exporturilor hazardate, fără prelucrarea majoră a materiei prime în țară, ar trebui adoptată până în decembrie.

* Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat joi, la Mătăsaru, în județul Dâmbovița, că au fost începute de-a lungul timpului și nefinalizate lucrări de construcție sau reabilitare la peste 1.600 de unități școlare din țară, iar unele doar pentru că primarul avea o anumită culoare politică, nu neapărat că era nevoie de o construcție nouă în acea localitate.

* Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, a declarat joi, la Brăila, că România înregistrează anul acesta "o schimbare istorică" în ceea ce privește obiectul de activitate al firmelor nou înființate, în sensul că pe locul al doilea în topul firmelor noi se află cele cu activități profesionale științifice și tehnice.

* Un nou bloc ANL a fost dat în folosință joi în municipiul Roșiorii de Vede, cei 16 beneficiari primind cheile apartamentelor de la primarul Cristian Duică.

* Valoarea estimativă a pagubelor produse în agricultură, la solariile cu legume, din cauza ninsorilor de la finalul săptămânii trecute depășește 4,7 milioane de lei, potrivit unui raport-sinteză aprobat joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt.

AGERPRES / (AS — autor: Ștefan Gabrea, editor: Adrian Drăguț)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”