Tăriceanu: Dosarele referitoare la fostul ministru Ariton au fost retrimise procurorilor pentru chestiuni birocratice

Tăriceanu: Dosarele referitoare la fostul ministru Ariton au fost retrimise procurorilor pentru chestiuni birocratice

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că dosarele de la Parchet referitoare la fostul ministru Ion Ariton au ajuns la Senat, însă au fost retrimise procurorilor pentru îndeplinirea unei proceduri "strict birocratice".

Întrebat dacă la cabinetul său a sosit cererea procurorilor de încuviințare a începerii urmăririi penale a lui Ion Ariton, în prezent senator, Tăriceanu a răspuns: "Răspunsul mi-e greu să vi-l dau foarte tranșant: da și nu. Pot să vă spun că am primit informații, au fost aduse dosarele referitoare la ministrul Ion Ariton pentru începerea urmăririi penale, însă serviciile Parlamentului au solicitat, ca și în cazurile precedente, ca aceste dosare să fie însoțite de un borderou de piese incluse în dosar, în așa fel încât să nu existe riscul dispariției unor piese importante. Vă pot confirma însă că ele nu au fost trimise la Biroul permanent și după aceea, spre știință, Comisiei juridice pentru că nu au fost, să zicem, încă în regulă. Le-am retrimis la Procuratură pentru a face o operațiune care este, hai să zicem, simplă și care să nu ne creeze probleme ulterior. Să nu înțelegeți că e o procedură de altă natură, decât una strict birocratică".

Președintele Senatului a evitat să se pronunțe asupra posibilității de a avea un vot în plen în această săptămână în cazul lui Ion Ariton.

"Nu știu să vă spun acest lucru (votul referitor la încuviințarea cererii de începere a urmăririi penale — n.r) pentru că, după cum știți, Biroul permanent, primul lucru pe care este obligat să îl facă, este să repartizeze această solicitare Comisiei juridice, care trebuie să analizeze și după aceea să vină cu un punct de vedere către Biroul permanent, care este ulterior supus plenului", a explicat Tăriceanu.

Procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat Senatului declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei și actual membru al Senatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…