Tribunalul București a respins cererea Rompetrol SA de intrare în insolvență; compania poate formula apel în 7 zile

Tribunalul București a respins cererea Rompetrol SA de intrare în insolvență; compania poate formula apel în 7 zile

Tribunalul București a respins luni cererea de intrare în insolvență depusă de Rompetrol SA la finele lunii mai. Compania are la dispoziție șapte zile de la comunicarea hotărârii pentru a formula apel, conform portalului Tribunalului București.

Rompetrol SA, care coordonează activitățile de foraj, serviciile de sondă și cele de explorare și producție ale grupului Rompetrol, a introdus, în 28 mai, pe rolul Tribunalului București, o cerere de intrare în insolvență. Acțiunea a fost introdusă în baza articolului 66 din Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

'Rompetrol SA, o societate netranzacționată, a solicitat Tribunalului București deschiderea procedurii de reorganizare a societății, în vederea continuării operațiunilor comerciale derulate atât în România, cât și în străinătate. La sfârșitul anului trecut, societatea a fost obligată, în solidar cu alte persoane fizice, de către Curtea de Apel București la plata sumei de 58,5 milioane dolari, la care se adaugă dobânda legală calculată începând cu data de 05.01.2001. Aspectele avute în vedere de Curtea de Apel București privesc fapte săvârșite în perioada 1999 — 2001, cu mult înainte de anul 2007 când KazMunayGas a devenit acționarul majoritar al grupului de societăți din care face parte și Rompetrol SA', precizau reprezentanții KMG International într-un comunicat remis AGERPRES la finele săptămânii trecute.

Potrivit sursei citate, după pronunțarea deciziei respective, autoritățile fiscale au instituit un sechestru asiguratoriu asupra bunurilor sale iar punerea în executare a deciziei respective, inclusiv a dobânzilor legale, care în opinia autorităților fiscale reprezintă o sumă de trei ori mai mare decât debitul principal, creează un dezechilibru financiar major pentru societate, având efecte imediate în activitățile sale curente, respectiv întreruperea operațiunilor de profil, a contractelor în derulare, a investițiilor și implicit asupra angajaților săi.

Potrivit grupului, reorganizarea activității Rompetrol SA va permite continuarea serviciilor adiacente activităților de foraj sonde petroliere terestre în Maroc, unde societatea a câștigat un contract în 2014 după ce a fost nevoită să își întrerupă activitățile din Libia pe fondul instabilității politice, și în România, unde are premise de a trece de la faza de explorare la exploatare și producție hidrocarburi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…